Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prosus gaat eigen aandelen inkopen

Prosus gaat eigen aandelen inkopen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Prosus en het voormalig moederbedrijf Naspers gaan over een langere termijn eigen aandelen inkopen, om de korting op het aandeel op de onderliggende waarde van met name het belang in Tencent te verkleinen. Dat maakte Prosus maandagochtend bekend.

Het doel is om de waarde per aandeel te vergroten, door gebruik te maken van die korting. Het inkoopprogramma zal doorgaan zolang de korting op de aandelen op een verhoogd niveau blijft.

Het inkoopprogramma zal worden gefinancierd door de verkoop van aandelen Tencent op de markt. Dit zal gebeuren in kleine aantallen, overeenkomend met 3 tot 5 procent van het dagelijkse volume in de afgelopen drie maanden.
 
Het Chinese Tencent ondersteunt de koerswijziging bij Prosus, dat zichzelf eerder beperkingen oplegde op de verkoop van aandelen Tencent.

Het zeer grote aandelenpakket Tencent bepaalt een groot deel van de waarde van Prosus. Door het inkoopprogramma zal de blootstelling van Prosus aan Tencent per aandeel  toenemen, terwijl de aandeelhouders van Prosus en Naspers tegelijkertijd een deel van het belang in Tencent te gelde maken.

Prosus, dat maandag ook kwartaalcijfers publiceert, meldde verder dat het bedrijf de aandelen in JD.com heeft verkocht, die als speciale uitkering door Tencent werden uitgekeerd. Het ging om bijna 132 miljoen aandelen goed voor een belang van ongeveer 4 procent in JD.com. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JD.com 69% zegt kopen 13 stemmen
PROSUS 79% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links