Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: afbouwen coronamaatregelen stuwt omzet Lucas Bols

Beursblik: afbouwen coronamaatregelen stuwt omzet Lucas Bols
Beeld: Lucas Bols

(ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft in het afgelopen boekjaar een flinke omzetgroei geboekt nu de coronamaatregelen in veel landen weer van tafel zijn. Dit is de verwachting van analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

In gesprek met ABM Financial News zei CEO Huub van Doorne eind november vorig jaar dat voor Lucas Bols vooral belangrijk is dat de horeca in de VS open zou blijven. Daarnaast waarschuwde hij voor hogere inkoop- en transportkosten, die aan de marges knabbelen.

De analisten van Kempen en Kepler Cheuvreux rekenen gemiddeld op een jaaromzet van 83,7 miljoen euro. Dat is 46 procent meer dan de 57,3 miljoen euro een jaar eerder. Boekjaar 2020 was goed voor een omzet van 84,0 miljoen euro.

De autonome groei schat Kepler Cheuvreux in op 52,2 procent.

Netto verdiende de destillateur vermoedelijk 11,5 miljoen euro, zo verwachten beide banken. Een jaar eerder leed Lucas Bols juist nog een verlies van bijna 9 miljoen euro.

"We streven ernaar over het boekjaar 2022 een operationele winst te behalen die in de buurt komt van het boekjaar 2020, vóór de pandemie", zei Lucas Bols bij de halfjaarcijfers. De genormaliseerde operationele winst bedroeg voor de coronacrisis 17,6 miljoen euro, maar daalde in de crisis naar 8,6 miljoen euro.

Kempen rekent voor afgelopen jaar op een vrije kasstroom van 14,4 miljoen euro. Dat is 3 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

Lucas Bols presenteert de jaarcijfers woensdag voorbeurs. Het aandeel stijgt dinsdag 1,9 procent naar 10,70 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lucas Bols

17,550 01 mrt
+0,050 +0,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links