Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China wil Russische olie voor strategische reserves - media

China wil Russische olie voor strategische reserves - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) China probeert zijn strategische ruwe olievoorraden aan te vullen met goedkope Russische olie, een teken dat Peking zijn banden op het gebied van energie met Moskou aanhaalt, terwijl Europa er juist naar streeft de energie-import te verbieden vanwege de oorlog in Oekraïne. 

Peking is in gesprek met Moskou om extra voorraden te kopen, meldde Bloomberg donderdag op basis van ingewijden. De gesprekken worden gevoerd op regeringsniveau met weinig directe betrokkenheid van oliemaatschappijen, zei één bron.

Over eventuele volumes en andere voorwaarden voor een deal is nog niet besloten, aldus het persbureau. Er is ook geen garantie dat er een deal komt.

De ministeries van buitenlandse zaken van China en Rusland waren niet direct bereikbaar voor een reactie, aldus Bloomberg. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 KooptNederlandscheWaar 19 mei 2022 21:07
    quote:

    mok schreef op 19 mei 2022 20:52:

    China heeft geen enkele boodschap aan mensenrechten of milieu. Iedere keer wordt dat weer duidelijk.
    Mensenrechten is dan nog wel een dingetje maar olie inslaan, is dat misdadig? Zolang er geen goede alternatieven zijn is het of fosiele energie, of terug naar de steentijd. Hoe denk je anders 7 miljard mensen te willen voeden? Denkt u dat ze in Afrika volledig co2 neutraal worden?
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links