Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Inflatie eurozone stabiliseert

Inflatie eurozone stabiliseert
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de eurozone zijn in april in een stabiel tempo gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Eurostat.

De inflatie bedroeg in april 7,4 procent, net als in maart. In februari bedroeg de inflatie 5,9 procent en in januari was dit 5,1 procent.

Een voorlopige raming wees voor april nog op een inflatie van 7,5 procent.

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in april conform verwachting 3,5 procent op jaarbasis. Dit was in maart 3,0 procent. Voor maart werd eerder nog een kerninflatie van 2,9 procent gemeld. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 suske wiet 18 mei 2022 11:29
  Oef een zucht van verlichting voor Europa
  De rente kan men hier niet verhogen .
  In Belgie zitten ze met ne krater in de begroting .
  Heilige huisjes ,benoemingen ,mandaten,hopen ministers ,susidie huisvesting ,nachtarbeid ,langdurige zieken,overkoepelende organen (onderwijs)en noem maar op ik kan nog uren doorgaan .
  Spitsvondigheid ontduiking belastingen
  De volgende generatie zal het stemgedrag bepalen
 2. zilvergekkie 18 mei 2022 14:37
  quote:

  Stock-King24 schreef op 18 mei 2022 13:54:

  Maar de kerninflatie stijgt van 3,0 in maart naar 3,5% in april, wat belangrijke graadmeter is voor ECB. Dan is de kop boven het artikel iets te positief toch? Of zou dat expres zo naar buiten zijn gebracht...
  Yep, dat is standaard de berichtgeving wordt zo gebracht dat je bijna denkt dat het de goede kant op gaat met deze mega inflatie onstaan door onbeperkte creatie van valuta wat vaak ten onrechte geld genoemd wordt op deze site .
 3. forum rang 6 Cerburus 18 mei 2022 16:43
  Vergelijk dat eens met landen die geen deel uitmaken van de eurozone/ ECB , Denemarken, Zweden, Zwitserland, Engeland. om er een paar te noemen.. was altijd een voorstander van EU, en nog altijd op onderdelen, maar het geschipper tussen Noord en zuid en de daardoor inactie van de centrale bank is gewoon een erg kwalijke zaak.

  enig euro land wat de inflatie een beetje binnen de perken heeft kunnen houden is Frankrijk, maar daar hebben ze gewoon hard ingegrepen op de interne energie mark zo'n beetje het enige wat je kunt doen als land, gezien je voor vrijwel alle monetaire opties afhankelijk bent van de ECB...........
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links