Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Netflix verliest abonnees na tariefsverhoging

Netflix verliest abonnees na tariefsverhoging
Beeld: Netflix

(ABM FN-Dow Jones) Netflix heeft in het afgelopen kwartaal voor het eerst abonnees verloren sinds het bedrijf in de kinderschoenen stond en dat zal in het tweede kwartaal in een versneld tempo doorgaan. Dat meldde het Amerikaanse streamingbedrijf dinsdagavond. 

Het aandeel kelderde in de handel nabeurs met 20 procent na de tegenvallende berichten, na een koerswinst van 3 procent in de reguliere handel.

Netflix raakte per saldo 200.000 betalende abonnees kwijt in het eerste kwartaal. Analisten hadden gerekend op een toename van 2,5 miljoen klanten, volgens FactSet. Dat had Netflix zelf ook als indicatie afgegeven.

De daling zette in nadat Netflix de tarieven verhoogde in de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels rekent het bestuur van het bedrijf op een verlies van 2 miljoen abonnees in het tweede kwartaal. Analisten rekenden tot vandaag gemidddeld op een toename van 2,55 miljoen voor de nieuwe periode. 

De winst daalde van 3,75 naar 3,53 dollar per aandeel, of 1,6 miljard dollar. Een jaar geleden voorspelde het bedrijf al een forse terugval in het aantal abonnees, dat tijdens de coronaviruspandemie explosief steeg. 

De omzet steeg van 7,16 miljard naar 7,87 miljard dollar, wat minder was dan de 7,93 miljard die analisten gemiddeld hadden becijferd. In het tweede kwartaal zou dit 8,05 miljard moeten worden, voorziet Netflix. Dit is minder dan de 8,22 miljard die analisten tot vandaag voorzagen. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Netflix 80% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Netflix

190,850 24 jun
+9,140 +5,03%
Premium

Netflix: beleggers zijn genadeloos

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links