Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: rode kwartaalcijfers voorzien voor TomTom

Beursblik: rode kwartaalcijfers voorzien voor TomTom
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft in het eerste kwartaal vermoedelijk verlies geleden. Dat is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de navigatiespecialist.

De analisten rekenen op een kwartaalomzet van 129 miljoen euro. Daaraan zou Location Technology 107 miljoen euro bijdragen. De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 22 miljoen euro omzet.

Verder voorzien de analisten een negatief bedrijfsresultaat (EBIT) van 20 miljoen euro. Netto leed TomTom vermoedelijk 19 miljoen euro verlies.

Met een verwachte vrije kasstroom van 12 miljoen euro negatief had TomTom eind maart 327 miljoen euro in kas.

Verwachtingen

Voor heel dit jaar rekent TomTom op een omzet van 470 tot 510 miljoen euro, wat in 2023 zou moeten stijgen naar 500 tot 550 miljoen euro. Daar moet Location Technology dit jaar 380 tot 420 miljoen euro aan bijdragen en volgend jaar 425 tot 475 miljoen euro. 

Analisten rekenen gemiddeld op 509 miljoen euro omzet dit jaar en 533 miljoen euro volgend jaar. Dit jaar zal TomTom volgens de consensus een nettoverlies lijden van 78 miljoen en van 27 miljoen euro volgend jaar.

Voor dit jaar rekent TomTom op een negatieve vrije kasstroom van 23 miljoen met een negatieve marge van circa 5 procent van de omzet. Analisten sluiten zich daarbij aan.   

Voor volgend jaar rekent TomTom op een positieve marge op de vrije kasstroom van minimaal 5 procent. Analisten gaan uit van 7 procent.
 
TomTom opent donderdag voorbeurs de boeken.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TomTom

7,060 17:39
-0,025 -0,35%
Premium

Wachten op omzetgroei bij TomTom

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links