Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Fed-lid Evans: renteverhoging 50 basispunten mogelijk nodig voor neutraal beleid
Beeld: Federal Reserve

Fed-lid Evans: renteverhoging 50 basispunten mogelijk nodig voor neutraal beleid

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve moet de rente bij zijn volgende monetaire beleidsbeslissing in mei met 50 basispunten verhogen voor een neutraal beleid tegen het eind van het jaar. Dit zei de voorzitter van de Chicago Fed, Charles Evans, maandag op bezoek bij de Detroit Economic Club.

"Dat is zeker het overwegen waard en wellicht zelfs hoogstwaarschijnlijk", aldus Evans.

Volgens Evans is het belangrijk dat de Fed het monetaire beleid dichter bij neutraal brengt, oftewel een federal funds rate van 2,25 tot 2,50 procent. Bij dat renteniveau zou de Amerikaanse economie prima kunnen functioneren, aldus Evans.

Evans, die dit jaar plaatsvervangend lid is van de Federal Open Market Committee maar geen direct stemrecht heeft, vindt dat de Fed moet reageren op de hoge inflatie. Dinsdag verschijnen nieuwe inflatiedata over de maand maart. De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn vermoedelijk gestegen met 8,4 procent op jaarbasis. De kerninflatie is volgens de verwachting uitgekomen op 6,6 procent.

De Chicago Fed-voorzitter zei maandag dat het moeilijk te zeggen is wanneer de inflatie zal pieken en de inflatoire druk dus afneemt. Hij rekent erop dat daar richting het eind van het jaar meer duidelijkheid over komt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 11 april 2022 21:42
    En dan is die nog voorzichtig in zijn uiting .
    Uiteraard ECB die in Nederland de inflatie naar 20% laat gaan .
    Ja dan heeft het geen zin meer om iets te doen , en net als de Zuidelijke Landen lekkers op terras in het zonnetje gaan zitten .
    Een ander knapt het wel op .
    Daaaaaaaag hoor .
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.