Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Credit Suisse zet Euronext op kooplijst

Credit Suisse zet Euronext op kooplijst
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse gaat de beursbedrijven volgen en geeft Euronext een koopadvies met een koersdoel van 96,00 euro. Dat blijkt uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Volgens de analisten is het onduidelijk of in de strijd van centrale banken en overheden tegen inflatie de economische groei overeind zal blijven of sterk zal vertragen. In het laatste geval zijn beursbedrijven een defensieve belegging en in het eerste geval kan de sector profiteren van actievere handel.

Euronext kan 100 miljoen euro synergieën halen uit de overname van Borsa Italiana en kan dat doel zelfs overtreffen, gezien de staat van dienst van de beursuitbater op dit gebied. 

Ondanks de relatief snelle groei wordt het aandeel met een korting verhandeld, vergeleken met sectorgenoten. Die korting zou moeten verdwijnen naarmate de integratie van de overname slaagt, de synergievoordelen worden gerealiseerd en de schuldenlast daalt, meent Credit Suisse.

Over Deutsche Boerse is de bank neutraal gestemd, omdat overnames nodig zouden zijn om het groeidoel te halen. Het aandeel is ook aanzienlijk hoger gewaardeerd dan Euronext.

London Stock Exchange krijgt ook een koopadvies van Credit Suisse. Een groter aandeel van de inkomsten is terugkerend, een sterke groei bij Tradeweb en synergieën uit de overname van Refinitiv zijn hier positieve factoren.

Het aandeel Euronext noteerde donderdag 2,1 procent hoger op 85,16 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Euronext

77,600 24 jun
+0,980 +1,28%
Premium

Euronext geldt als relatief veilige haven in barre beurstijden

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links