Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werknemers Amazon New York stemmen voor oprichting vakbond

Werknemers Amazon New York stemmen voor oprichting vakbond
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Werknemers van Amazon.com in een vestiging in New York hebben voor de oprichting van een vakbond gestemd. Dit werd vrijdag bekend.

Medewerkers van de JFK8-faciliteit, de grootste van Amazon op Staten Island, stemden met 2.654 tegen 2.131 voor de oprichting van een vakbond, zei de National Labor Relations Board vrijdag. Volgens de NLRB waren er ongeveer 8.300 kiesgerechtigden. Een soortgelijke stemming in Alabama lijkt vooralsnog geen meerderheid op te leveren.

De stemming is desalniettemin een belangrijke mijlpaal voor de enorme hoeveelheid magazijnmedewerkers bij Amazon, die vóór de stemming geen enkele vakbondsvertegenwoordiging hadden.

De resultaten van vrijdag zouden andere vakbondsinspanningen bij Amazon-faciliteiten kunnen aanmoedigen, volgens arbeidsdeskundigen, hoewel het maanden of langer kan duren voordat JFK8-werknemers een eerste vakbondscontract afdwingen. Amazon kan wijzigingen aanbrengen in zijn magazijn om verdere vakbondsacties te voorkomen, waarschuwen de experts.

Groepen werknemers dringen al jaren aan op een betere beloning en arbeidsvoorwaarden, maar Amazon wist tot vandaag werknemers ervan te overtuigen dat een vakbond niet nodig is door de relatief hoge lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden van het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Amazon.com

108,920 29 jun
+1,520 +1,42%
Premium

Belang Amazon in Rivian wreekt zich

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links