Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname Intertrust verloopt conform planning

Overname Intertrust verloopt conform planning
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) CSC en Intertrust meldden goede vooruitgang te boeken met de voorbereidingen voor het bod van CSC op het Amsterdamse trustkantoor. Dit bevestigde Intertrust donderdagochtend in een update.

Tegelijk kwam het trustkantoor met een update over het vierde kwartaal en heel 2021. In 2021 bedroeg de onderliggende omzetgroei circa 1,5 procent, waar Intertrust zelf mikte op 2 tot 4 procent. Exclusief de resultaten in Nederland, Luxemburg en de Kaaimaneilanden bedroeg de groei 8 procent. 

De terugval in het vierde kwartaal in Nederland, Luxemburg en de Kaaimaneilanden had te maken met een lagere productiviteit als gevolg van personeelsverloop, dat tot aan het einde van december aanhield.

De aangepaste EBITA-marge kwam in 2021 uit op 30 procent en in het vierde kwartaal op 31 procent. Dit is onder de verwachtingen van Intertrust van 31 tot 32 procent. De kosten waren volgens Intertrust in lijn met de verwachtingen. Als gevolg zal de schuldratio naar verwachting niet onder de 3,4 uitkomen, maar eerder 3,7 zijn.  

CSC betaalt 20,00 euro per aandeel Intertrust. Daarmee troefde CSC concurrent CVC af, dat bereid was om 18,00 euro per aandeel neer te tellen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intertrust 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Intertrust

19,260 20 mei
-0,020 -0,10%
Premium

CVC biedt geen knock out-bod op Intertrust

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links