Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: nieuwe lockdown door omikronvariant

Update: nieuwe lockdown door omikronvariant
Beeld: Unibail-Rodamco-Westfield

(ABM FN-Dow Jones) Het kabinet heeft zaterdagavond nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Er komt vanaf zondag een strenge lockdown tot zeker 14 januari 2022, in de hoop hiermee de opmars van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen. 

Alleen essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen mogen open blijven, net als bibliotheken, tankstations en apotheken.

Naast niet-essentiële winkels gaan ook de horeca, musea, kappers, bioscopen en theaters weer dicht, net als scholen en andere onderwijsinstellingen. Eerder was al bekend dat basisscholen komende week al dicht zijn vanwege de verspreiding van de omikronvariant. Op 3 januari besluit het kabinet over het onderwijs vanaf 10 januari.

Alle binnensportlocaties gaan ook dicht, wat impact heeft op fitnessketen Basic-Fit. In november meldde het bedrijf tijdens een beleggersdag juist nog dat men een sterk herstel zag door het afbouwen van coronamaatregelen. Basic-Fit heeft ruim 180 clubs in Nederland en is daarmee de grootste sportschoolketen van het land.

Verder zullen vastgoedbedrijven als Unibail-Rodamco-Westfield en Wereldhave last hebben van de nieuwe lockdown want de bezoekersaantallen in winkelcentra gaan flink teruglopen nu veel winkels dicht moeten.

Bedrijven als Just Eat Takeaway en Adyen kunnen profiteren van de lockdown, omdat consumenten weer online maaltijden en spullen gaan bestellen en afrekenen. 

Update: bevestiging lockdown van kabinet met meer details.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 63% zegt verkopen 27 stemmen
Basic-Fit 74% zegt verkopen 31 stemmen
JUST EAT TAKEAWAY 57% zegt kopen 30 stemmen
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 71% zegt verkopen 24 stemmen
Wereldhave 81% zegt verkopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 SEVA_ 18 december 2021 14:07
  PostNL is een goede hedge. Zeer goedkoop met 11% dividendrendement op dit niveau. Onderstaande een dubbele quote van de CFO uit de H221 analisten call:

  ''And if you take that EUR 250 million to EUR 280 million and apply the dividend policy, you will get to a dividend per share of about EUR 0.40, a level at which we believe we will be able to pay out sustainably. I think this is a very nice dividend return on the back of a share price about the EUR 4.50 mark. Even with a bit of dilution, I would say that is an attractive return.

  We are looking at a very strong half year result. We are looking at a step-up of profit for the full year, which turns into a higher comprehensive income and as such, leads to a dividend of about EUR0.40 per share. The underlying improvement of
  performance very significantly if you compare that with 2020. From 2021 to 2022, there will be a small step down, basically half the size of the non-recurring Covid-19 part with a big step-up towards 2024 in terms of normalised EBIT, EBITDA, which for us is a very, very attractive perspective''
 2. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 18 december 2021 19:58
  Om gek van te worden!

  Beginnen met boosteren in september of oktober was niet nodig, we wachten liever eerst even tot het uit de hand loopt. Daar is overigens geen sprake van, het is slechts de knikker in het hoofd van de beleidsbepalers die opeens weer is gaan rollen.

  Ik stel voor de lockdown te verlengen tot 1 juli 2025. Gewoon flink wat geld bijdrukken en iedereen schadeloos stellen.

  Zo moeilijk is het eigenlijk allemaal niet ;-)
 3. forum rang 6 jan de vakman 18 december 2021 21:59
  Zou het nu eens niet tijd worden om het beleid in de praktijk te testen; wijs 1 provincie aan als placebo provincie, bijv gelderland, voor een maand, schrap daar alle maatregelen, behalve de 1,5m regel, je hoeft tenslotte niet de kat op het spek te binden en benadruk gezond eten en leven, evalueer na een maand en stel bij naar bevinden, kijk na 3 maanden wat echt noodzakelijk is tegen corona, het zou zo maar kunnen, dat het verrassend goed uitpakt voor de no paniekers!!
  Post nl gaat natuurlijk ook nog meer garen spinnen, aan de huidige situatie!!
 4. Eric519 18 december 2021 22:35
  Yust eat take away gaat helemaal niet profiteren van de lockdown. Heb alleen in de halve lockdown wel geregeld es wat daar besteld. Maar eh nu er weer een algehele lockdown is heb ik tijd zat om zelf gewoon heerlijk vers en fatsoenlijk eten klaar te maken . Veel goedkoper en leuker nu (omdat ik toch echt niks anders meer kan en mag wegens totale lockdown ) kook ik ook ons kerstdiner zelf wel plus ook alle andere dagen zolang die lockdown duurt , Het eten via Yust eat is vaak half koud en het duurt vaak te lang voor het geleverd is . bovendien is het relatief voor hetgeen je krijgt ook nog duur ook. Vraag me af hoe lang hun personeel nog wel bereid is om dit werk nog voor een appel en een ei te doen .
 5. Eric519 18 december 2021 22:45
  quote:

  Royal Gaskoning schreef op 18 december 2021 16:33:

  JET gaat weer richting de 100 in het komend jaar. Te beginnen met Maandag +20%?
  Welnee joh , de jeu is er allang uit ! Krijgen juist nu in coronatijd alleen nog maar meer en meer concurrentie hi hi . JET is een zwaar verliesgevende onderneming met een berg schulden ( zombiebedrijf ) dat veel en veels te groot is geworden. De concurrentie kan het wellicht een stuk goedkoper . Niet alle concurentie is zichtbaar op de straat hoor , hi hi. Er zijn ook steeds meer mensen die juist in coronatijd de tijd hebben en nemen om gewoon direct zelf hun eten af te halen . Ze hebben zich flink laten faken met die overname in de USA.
 6. Eric519 18 december 2021 22:52
  Nagenoeg alle aandelen in de AEX/AMX gaan de komende tijd gewoon verder zuidwaarts ! Als men de horeca en al het vertier lamlegt , leg je indirect ook bijna al de rest flink lam . Het hangt bijna allemaal aanelkaar ! Het enigste aandeel in de AEX/AMX wat echt vet kan gaan profiteren de komende tijd is FLOWTRADERS !! Hoe meer narigheden en onzekerheden er op de beurzen hoe flink meer FLOWTRADERS kan verdienen door vooral hoge beurshandels-omzetten.
 7. venelmptstraat 19 december 2021 03:51
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 18 december 2021 20:16:

  Hoewel nog niet duidelijk is hoe ziekmakend de variant is, en hoe goed de vaccins beschermen, adviseert het OMT om het zekere voor het onzekere te nemen.
  toedienen van boosterprikken aan alle volwassenen de komende weken snel genoeg om de omikrongolf voor te zijn .
  en wat wil je hiermee zeggen?
 8. venelmptstraat 19 december 2021 03:52
  quote:

  jan de vakman schreef op 18 december 2021 21:59:

  Zou het nu eens niet tijd worden om het beleid in de praktijk te testen; wijs 1 provincie aan als placebo provincie, bijv gelderland, voor een maand, schrap daar alle maatregelen, behalve de 1,5m regel, je hoeft tenslotte niet de kat op het spek te binden en benadruk gezond eten en leven, evalueer na een maand en stel bij naar bevinden, kijk na 3 maanden wat echt noodzakelijk is tegen corona, het zou zo maar kunnen, dat het verrassend goed uitpakt voor de no paniekers!!
  Post nl gaat natuurlijk ook nog meer garen spinnen, aan de huidige situatie!!
  Dan maar liever noord Holland. Daar weten ze het toch altijd beter.
 9. forum rang 8 Lepre Chaun 19 december 2021 08:51
  quote:

  venelmptstraat schreef op 19 december 2021 03:51:

  [...]
  en wat wil je hiermee zeggen?
  dat de soep weer hier te heet gegeten wordt in zuid afrika helemaal geen maatregelen.

  Tropenarts Hugo Tempelman zette een medisch centrum op in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika en runt dit nu 25 jaar. Hij maakt de opkomst van coronavariant omikron van dichtbij mee: ‘We zijn niet in paniek.’

  Nederlandse arts in Zuid-Afrika ‘gepast optimistisch’ over omikron: ‘Héél snelle verspreiding maar kliniek blijft leeg

  www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-...

  m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf2021...
 10. forum rang 7 HCohen 19 december 2021 09:34
  Ach,

  Unibail Rodamco-Westfield haalt slechts 4% van zijn omzet uit NL, dus ja de haast sadistisch en idioot getimede directe Lockdown te NL is niet welkom voor ondernemers en zal nog wat toevoegen aan eerder genomen pijn.

  URW zal gewoon zijn huur krijgen en iets minder SBR(sales based rent) over die 4%...
 11. Douwes 19 december 2021 11:14
  quote:

  snuf13 schreef op 19 december 2021 11:02:

  Maandag gewoon upperdepup…..
  alleen de grondstoffen worden goedkoper……

  Minder vraag olie e.d.
  Dat zou mij zeer verbazen. Zelf verwacht ik een flinke dip komende maandag. AEX rond 745. De dagen erna worden spannend. Wellicht nog een verdere daling totdat er meer bekend is over de Omikron-variant
 12. forum rang 4 Jopieklaploper 19 december 2021 11:22
  Deze zogenaamde pandemie waar we nu mee te maken hebben is niet zo'n probleem. Dat dit zou gebeuren dat wist ik 3.5 jaar geleden al. Mensen zoals martin vrijland en ook simon black hebben dit namelijk al ver voordat het werkelijkheid werd voorspeld. Wat de reden is of beter gezegd het doel ga naar de website van het World Economic Forum daar kunt u alles lezen over de plannen die ze met u hebben. In elk geval gaan we een heel gelukkige toekomst tegemoet als we ze mogen geloven.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ADYEN NV 25 mei
  1.398,000
  0,00% 0,000
 2. Basic-Fit 25 mei
  37,260
  0,00% 0,000
 3. 18,706
  0,00% 0,000
 4. 65,790
  0,00% 0,000
 5. Wereldhave 25 mei
  15,940
  0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links