Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verdeelde opening Wall Street in de maak

Verdeelde opening Wall Street in de maak
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag een verdeelde opening tegemoet, nadat de Amerikaanse beurzen woensdagavond de winsten niet wisten vast te houden en moesten capituleren, gevolgd door slecht nieuws over Apple.

De futures wezen minder dan een half uur voor de opening op een openingswinst van 0,2 procent voor de S&P 500-index en een 0,4 procent lagere start voor technologie-index Nasdaq.

Woensdag werd voor het eerst de omikron-variant van het coronavirus vastgesteld in de VS. Daarnaast hintte voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve, net als een dag eerder, op het versneld dichtdraaien van de geldkraan, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. "Dat leidde tot nervositeit." De tienjaarsrente daalde. Vandaag loopt die weer op, naar 1,444 procent.

Er werden afgelopen week 222.000 nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering ingediend, een stijging van 28.000. Er was door economen echter gerekend op 240.000 aanvragen, na de zeer lage stand in de voorgaande week.

Verder is de economische agenda leeg.

Wel is er een bijeenkomst van OPEC+. De uitkomst hiervan is volgens energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO erg onzeker. Voorheen was de aanbodkant de onzekere factor, maar door corona is inmiddels ook de vraag zeer onvoorspelbaar.

De euro/dollar handelde op 1,1333 en olie werd 0,4 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Apple kampt, naast verstoringen in de aanvoerketen, nu ook met een verminderde vraag naar iPhones, zo schreef persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Apple zou zijn toeleveranciers inmiddels hebben gewaarschuwd. Volgens Bloomberg verlaagde Apple de doelstelling voor de productie van de iPhone 13 met 10 miljoen exemplaren naar 90 miljoen als gevolg van een tekort aan onderdelen. Het aandeel Apple lijkt bij opening ruim 3 procent prijs te geven.

GM lijkt 1,4 procent hoger van start te gaan. De autobouwer heeft de winstverwachtingen verhoogd, zo bleek woensdag tijdens een bijeenkomst van Credit Suisse. De automaker mikt voor heel dit jaar nu op een winst voor belastingen van circa 14 miljard dollar, waar eerder nog werd gemikt op de bovenkant van de bandbreedte van 11,5 tot 13,5 miljard dollar. Volgens de CFO van GM "staan alle seinen op groen".

Aandelen WeWork daalden 2,6 procent voorbeurs. Het bedrijf dat gedeeld kantoorwerk mogelijk maakt, meldde dat de resultaten van verschillende kwartalen opnieuw moeten worden ingediend, inclusief de meeste recente. Ook heeft het management substantiële zwaktes in de interne controlemechanismes aangetroffen.

Walmart geeft zijn medewerkers 150 dollar als zij zich laten inenten, naar aanleiding van de nieuwe variant van het coronavirus.

AT&T gaat niet anders werken door de omikronvariant van het virus, zei de CFO. "Dit is de nieuwste van nog vele varianten die zullen volgen", aldus CFO Pascal Desroches. Hij denkt dat nieuwe lockdowns niet waarschijnlijk zijn.

De Amerikaanse oud-president Donald Trump probeert 1 miljard dollar los te peuteren voor zijn nieuwe social media-app, waar rijke families en hedge funds op kunnen intekenen voor een veelvoud van de waarde die de aandelen in oktober nog hadden, meldde persbureau Reuters donderdag.

Slotstanden

De S&P 500-index daalde woensdag met 1,2 procent tot 4.513,04 punten, terwijl de Dow Jones-index 1,3 procent inleverde op 34.022,04 punten. Techbeurs Nasdaq ging met 1,8 procent onderuit op 15.254,05 punten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links