Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

DSM neemt Vestkorn Milling over

DSM neemt Vestkorn Milling over
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) DSM neemt het Noorse Vestkorn Milling over voor 65 miljoen euro om de groei in plant-gebaseerde proteïnen te versnellen.  Dat maakte het bedrijf uit Heerlen maandag bekend.

Vestkorn Milling maakt van erwten en bonen ingrediënten voor plantaardige proteïneproducten. Het Noorse bedrijf met 55 medewerkers levert aan de sterk groeiende markt voor alternatieve proteïnen, voor voedingsmiddelen, huisdieren- en veevoer.

Producenten van voeding en dranken zoeken steeds vaker partners met verschillende ingrediënten en expertise, om onderscheidend te kunnen zijn en snel naar de markt te kunnen, volgens Patrick Niels van DSM Food & Beverage. "Dit is vooral belangrijk in de zeer dynamische markt voor vleesvervangers, waar de verwachtingen van consument en samenleving rond authentieke smaak, textuur en voedingsprofiel, evenals klimaatimpact, zich steeds verder ontwikkelen."

De overname wordt vermoedelijk nog dit jaar afgerond.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DSM Koninklijke

176,700 18 jan
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links