Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Hoge vrije kasstroom voor PostNL'

'Hoge vrije kasstroom voor PostNL'
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag in een reactie op de kwartaalcijfers van PostNL benadrukt dat het postbedrijf zijn verwachting voor 2021 intact liet en dat de vrije kasstroom hoog is.

Wel hadden de aanpassing van de btw-regels voor kleine goederen van buiten de EU en andere wet- en regelgeving volgens de zakenbank een negatieve impact op de cijfers van circa 8 miljoen euro. 

Het vasthouden door PostNL aan de verwachting voor 2021 van een genormaliseerd bedrijfsresultaat van 280 tot 310 miljoen euro en een vrije kasstroom van 250 tot 280 miljoen euro impliceert volgens analist David Kerstens een rendement op de vrije kasstroom van ongeveer 12 procent.

Kerstens rekent op een dividenduitkering voor 2021 van meer dan 0,35 euro, ofwel een dividendrendement van meer dan 8,8 procent. 

De omzet van PostNL daalde in het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 742 miljoen naar 729 miljoen euro en de genormaliseerde EBIT ging van 36 naar 23 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus gingen juist uit van een kleine omzetstijging tot 752 miljoen met een genormaliseerd bedrijfsresultaat van 24 miljoen euro.

Jefferies heeft een koopaanbeveling op PostNL en hanteert een koersdoel van 5,50 euro. Het aandeel PostNL sloot vrijdag op de Amsterdamse beurs 0,8 procent lager op 3,97 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 88% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Krentenmenten 8 november 2021 12:09
  quote:

  DeWalt schreef op 8 november 2021 09:34:


  Vážený pane Kretínský, pokud chcete dále expandovat v akciích PostNL, budete muset nabídnout více. S dividendou 40 centu v roce 2021 vám žádný Nizozemec nedá akcie pod aktuální cenou. Tip zdarma pro vás!


  Milý Dewalte,

  Dekuji ti za tvou radu. Se svým soucasným podílem jsem nyní klícovou postavou celé hry o prevzetí (která ješte nezacala.) Dal jsem si cas na zvážení své pozice a veku, abych se rozhodl, zda rozšírit nebo zachovat status quo, jako je tento. ted je. Strýcek John me také bude muset kontaktovat, než bude moci cokoliv udelat.....
 2. forum rang 6 jan de vakman 8 november 2021 14:35
  Nou, ook nu weer niet in de prijzen, al zit de min bij de post en niet bij de veel meer belovende pakketten, de winst is lager door veel investeren in uitbreiding pakketten bisnish, tante pos denkt een zeer druk jaareinde te krijgen en als je de dividend prognoses ziet, dan gaat het een heel dik feestje worden!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

3,451 20 jan
-0,001 -0,03%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links