Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eli Lilly past outlook aan

Eli Lilly past outlook aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft de outlook voor 2021 verhoogd door de goed lopende verkoop van producten in de strijd tegen het coronavirus. Dit bleek dinsdag bij de cijfers van de Amerikaanse farmaceut over het derde kwartaal. 

In het afgelopen kwartaal boekte Lilly een volumegroei van 17 procent, waardoor de omzet met 18 procent steeg tot 6,8 miljard dollar. Dit is iets beter dan verwacht. De consensus samengesteld door FactSet rekende op een omzet van 6,6 miljard dollar.

De nettowinst daarentegen daalde wel met 8 procent van 1,2 naar 1,1 miljard dollar, ofwel van 1,33 naar 1,22 dollar per aandeel. 

Op aangepaste basis steeg de nettowinst wel echter met 37 procent van 1,3 naar 1,8 miljard dollar, ofwel van 1,41 naar 1,94 dollar per aandeel. De analisten rekenden gemiddeld op 1,96 dollar per aandeel aan aangepaste winst. 

Outlook

Op basis van deze resultaten, die werden aangejaagd door de verkoop van producten voor de bestrijding van het coronavirus, heeft Eli Lilly besloten om de outlook voor het hele boekjaar bij te stellen. 

De omzet uit deze producten wordt nu geschat op ongeveer 1,3 miljard dollar.

De farmaceut rekent voortaan op een groepsomzet van 27,2 tot 27,6 miljard dollar. Eerder was dit nog tussen 26,8 en 27,4 miljard dollar.

De winst per aandeel zal wel iets lager dan eerder verwacht uitkomen. Lilly rekent nu op 6,38 tot 6,48 dollar per aandeel, tegenover 6,73 en 6,93 dollar voorheen. 

Op aangepaste basis rekent de farmaceut op een winst van 7,95 tot 8,05 dollar per aandeel. Dit is wel meer dan de 7,80 tot 8,00 dollar per aandeel waarvan eerder werd uitgegaan.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Eli Lilly verhoogt outlook
  2. 06 feb Eli Lilly krijgt impuls door succes obesitasmedicijn

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Eli Lilly & Co

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links