Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel AkzoNobel

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel AkzoNobel
Beeld: Akzo Nobel

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 95,00 naar 93,00 euro met handhaving van het Neutraal advies. 
 
Naar aanleiding van de resultaten van de onderneming over het derde kwartaal, kwam UBS tot de conclusie dat dit jaar de resultaten ten opzichte van 2020 onder druk komen te staan. Zo ziet UBS de marge met 160 basispunten afnemen en het operationeel resultaat (EBITDA) onder de 2 miljard euro uitkomen.

UBS wees donderdag op de opgelopen inputkosten van circa 730 miljoen euro. Ten aanzien van deze kosten verwacht de bank dat deze in de tweede helft van het volgend jaar afvlakken, waardoor de marges kunnen herstellen, gesteld dat er zich geen prijsdaling aandient.

AkzoNobel hanteert voor 2023 de doelstelling dat het EBITDA-resultaat 2 miljard euro zal bedragen en daar is volgens de bank vanaf 2021 dan wel een verbetering van de marge met 310 basispunten voor nodig. UBS gaat voor 2023 uit van 1,7 miljard euro aan EBITDA, de consensus zit op 1,9 miljard euro.

De koers van het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag op een groen Damrak 2 procent lager op 93,76 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Akzo Nobel

93,540 17:35
+93,540 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links