Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bank of America: ASML en ASMI kunnen hogere kosten prima doorrekenen

Bank of America: ASML en ASMI kunnen hogere kosten prima doorrekenen

(ABM FN-Dow Jones) De halfgeleidersector is prima in staat om hogere kosten door te berekenen aan de klant. Dit stelden analisten van Bank of America dinsdag in een rapport.

Verstoringen in de aanvoerketen en stijgende inkoopkosten als gevolg van te lage investeringen tijdens de coronacrisis en een sterk herstel van de vraag naar chips "zijn een steeds grotere bron van zorgen voor beleggers".

"Maar chipmakers kunnen dit [hogere kosten] vermoedelijk doorzetten naar hun klanten", vermoedt Bank of America.

De analisten menen dat 5 tot 20 procent hogere kosten kunnen worden opgevangen door de prijzen met 3 tot 12 procent te verhogen. En dat is volgens hun een verhoging die klanten uiteindelijk niet zal afschrikken. Vooral fabrikanten van chips voor de industrie en de autosector zullen wegkomen met prijsverhogingen, denkt de Amerikaanse bank.

De zakenbank noemt marktleiders als ASML, Soitec, Infineon en ASMI beter gepositioneerd dan leveranciers van een niveau lager. Vaak hebben klanten van die eerste groep geen echt alternatief, betogen de analisten.

Bank of America heeft koopadviezen op ASML en ASMI met koersdoel van 819 en 464 euro. Besi staat op Underperform met een koersdoel van 56 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 83% zegt kopen 23 stemmen
ASML 89% zegt kopen 27 stemmen
BESI 81% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Toddemij 12 oktober 2021 15:58
  quote:

  venelmptstraat schreef op 12 oktober 2021 14:58:

  Het valt mij op dat wanneer het over ASMI of ASML gaat, de zon op iex altijd schijnt. Jammer dat men niet meer in de breedte kijkt. De zeepbel wordt alleen maar groter.
  Dan snap jij de posities niet deze bedrijven innemen op het markttoneel. En als je niet van zeep houdt dan moet je niet beleggen, krijg jij geen bellen ook.
 2. EuroFool 12 oktober 2021 17:11
  quote:

  venelmptstraat schreef op 12 oktober 2021 14:58:

  Het valt mij op dat wanneer het over ASMI of ASML gaat, de zon op iex altijd schijnt. Jammer dat men niet meer in de breedte kijkt. De zeepbel wordt alleen maar groter.
  In de hele wereld is een chip tekort en bovendien moeten die sneller (kleiner) worden. Oa ASML is hier de topspeler in en bedrijven als ASMI zitten in de aanvullende chip zaken. Ik ben heel blij met mijn aandelen in alle drie, al vele jaren.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 371,900
  +0,38% +1,400
 2. ASML Holding 31 mrt
  625,200
  +0,24% +1,500
 3. 80,100
  +0,50% +0,400

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links