Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Morgan Stanley blijft voorzichtig over Unibail

Beursblik: Morgan Stanley blijft voorzichtig over Unibail
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley handhaaft het Onderwogen advies op Unibail-Rodamco-Westfield met het koersdoel van 35,00 euro vanwege de structurele problemen waarmee het Franse vastgoedbedrijf kampt. Dit bleek maandag uit een analyse van de Amerikaanse bank.

Aandelen Unibail lijken een koopje op basis van de intrinsieke waarde, maar de analisten zijn er niet van overtuigd dat ze de belegger ook daadwerkelijk waarde bieden.

Waarde-aandelen profiteren als de obligatierentes stijgen, maar Unibail kan niet per definitie als waarde-aandeel worden beschouwd, vindt Morgan Stanley. Een groot vraagteken is bijvoorbeeld het gebrek aan duidelijk herstel in de bezoekersaantallen bij de winkelcentra van Unibail.

De analisten blijven ook bezorgd over de balans van Unibail en rekenen erop dat de resultaten onder druk komen te staan als gevolg van de schuldenberg die Unibail moet afbouwen.

Dit soort structurele problemen werden de afgelopen tijd gemaskeerd door het optimisme rond het heropenen van economieën. Maar dat effect is inmiddels zo goed als uitgewerkt, waardoor er hernieuwde neerwaartse druk is ontstaan op het aandeel, aldus Morgan Stanley.

Maandag noteerde het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield in Amsterdam ruim 2 procent lager op 62,31 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 55% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

58,460 26 nov
+58,460 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links