Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ctac neemt meerderheidsbelang in Digisolve-Mijn ICT

Ctac neemt meerderheidsbelang in Digisolve-Mijn ICT
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft een koopovereenkomst ondertekend voor de acquisitie van 80 procent van de aandelen in Digisolve-Mijn ICT BV, per 1 oktober 2021. Dit meldde het bedrijf uit Den Bosch vrijdag nabeurs.

Digisolve-Mijn ICT, beter bekend als Digimij is een specialist in software en hardware oplossingen.

Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Digimij heeft een jaaromzet van ruim 2 miljoen euro "en zal vanaf het vierde kwartaal van het huidige boekjaar bijdragen aan de groei van onze cloudactiviteiten", aldus Ctac, dat ook rekent op een directe bijdrage aan de EBITDA en de winst per aandeel.

"Ctac financiert de acquisitie uit eigen middelen en zal geen additionele financiering aantrekken of aandelen uitgeven", verklaarde Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang waarvan op termijn een beperkt deel in aandelen Ctac zal worden afgerond. Digimij zal als onafhankelijk onderdeel van de Ctac-groep blijven opereren, aldus Ctac.

Edwin Hillen en medeoprichter William Verkoelen van Digimij blijven aan de onderneming verbonden als leidinggevenden en zij behouden een minderheidsbelang, waarmee hun betrokkenheid volgens Ctac is gewaarborgd.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ctac 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ctac

4,200 26 nov
+4,200 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links