Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Chinese centrale bank pompt miljarden in systeem

Chinese centrale bank pompt miljarden in systeem
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) De People's Bank of China heeft vrijdag 100 miljard yuan, omgerekend ruim 13 miljard euro, in het financiële systeem gepompt.

Tegelijk liepen leningen ter waarde van 10 miljard yuan af, waardoor er per saldo 90 miljard yuan in het systeem terecht kwam.

Er zijn flinke zorgen over het Chinese financiële systeem vanwege de teloorgang van projectontwikkelaar Evergrande, die kampt met een immense schuld van ongeveer 300 miljard dollar. 

"De ineenstorting van Evergrande zou de grootste test zijn die het financiële systeem van China in jaren heeft ondergaan", waarschuwde Mark Williams, hoofdeconoom bij Capital Economics. 

Analisten vrezen voor een 'cross default', waarbij het niet nakomen van een betalingsverplichting door één partij, leidt tot een keten van betalingsachterstanden waardoor een vertrouwenscrisis ontstaat. Een dergelijke situatie lag aan de basis van de kredietcrisis.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CHINA EVERGRANDE GROUP 81% zegt verkopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Dividend Collector 17 september 2021 09:51
  Ik denk dat je de situatie daar onderschat. Niet alleen de economische groei vertraagt maar er dreigt ook een vastgoedcrisis door Evergrande die het vertrouwen aantast. Dat los je niet op met extra geld alleen. Dit zou best eens de volgende zwarte zwaan kunnen zijn die de markten wereldwijd onder druk zet.
 2. PageMaker 17 september 2021 10:49
  Mijn vermoeden is dat het Xi Jinping geen r... interesseert of China Evergrande failliet gaat of niet. Wat hij belangrijk vindt zijn de politieke consequenties. Hij zal er naar verwachting alles aan doen om wijd verbreide repercussies te vermijden en waar nodig te bezweren; What ever it takes! Dát hebben we elders al eerder gezien.
 3. forum rang 7 suske wiet 17 september 2021 11:08
  quote:

  Dividend Collector schreef op 17 september 2021 09:51:


  Ik denk dat je de situatie daar onderschat. Niet alleen de economische groei vertraagt maar er dreigt ook een vastgoedcrisis door Evergrande die het vertrouwen aantast. Dat los je niet op met extra geld alleen. Dit zou best eens de volgende zwarte zwaan kunnen zijn die de markten wereldwijd onder druk zet.

  Inderdaad het is pompen of verzuipen .
  China heeft dit zelf in de hand gewerkt door de bouwwoede in het verleden .
  Nu is men bezig met orde op zaken te stellen .
  Bidden is is er ook van bewust dat rijkdom moet verdeeld worden ;
  In Nederland ondervind men dit duidelijk met de huizenmarkt .
  Opstand
 4. forum rang 4 taurus86 17 september 2021 16:18
  Wanneer we meer mensen op de wereld tot de middenklasse willen laten doorgroeien en die mensen steken hun geld niet meteen in dagelijkse consumptie, dan is het toch logisch dat de totale geldhoeveelheid gestaag toeneemt?
  Hoe krijgen we de omloopsnelheid van de geldberg omhoog? That's the question.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CHINA EVERGRANDE GROUP

0,282 27 okt
-0,008 -2,73%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links