Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: herinvesteren blijft risico bij HAL

Beursblik: herinvesteren blijft risico bij HAL
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nu de verkoop van GrandVision achter de rug is, moet HAL op zoek naar nieuwe kansen en dat brengt risico's met zich mee. Dit oordeelde analist Joren Van Aken van Degroof Petercam vrijdag.

In het afgelopen halfjaar bedroeg de intrinsieke waarde van HAL 13,5 miljard euro, ofwel 155,30 euro per aandeel. Nu de transactie rond GrandVision is afgerond, verwacht Degroof dat de kaspositie nu meer dan 40 procent van de waarde van HAL uitmaakt. "Het herinvesteringsrisico is nu werkelijkheid geworden", aldus de analist.  

"Gezien het ontbreken van een duidelijke strategie om het geld [van de GrandVision-deal] te herinvesteren in combinatie met de cyclische aard van de portefeuille, vinden we de huidige korting op het aandeel van circa 3 procent te weinig", aldus Van Aken. De analist vindt een korting van 25 procent meer op zijn plaats. De analist verwacht dat er pas een einde kan komen aan de recente underperformance van het aandeel als er een grote investering wordt aangekondigd.

Als gevolg handhaafde Degroof Petercam het Reduceren advies op HAL met een koersdoel van 146,00 euro. Het aandeel koerste vrijdagochtend 0,7 procent hoger op 153,00 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mr.Windows 27 augustus 2021 12:54
    Ik vertrouw HAL wel dat ze met iets bezig zijn maar niemand had verwacht dat op 1-7-21 de oorspronkelijke prijs betaald zou worden door Essilor dus deze analist zit wel in het sombere kamp.
    HAL heeft een neus voor goede deals van Coolblue tot Boskalis maar ook de meest innovatieve woningbouwer Van Wijnen die via een andere dochter van HAL (Tabs - Pontmeyer) vast wel hout kan krijgen en nog diverse mooie namen zoals Financieel Dagblad/BNR tot Ahrend. www.halinvestments.nl/investments/

    Ik wacht rustig af en het dividend is ook meer dan royaal en dan neem ik de geslotenheid van HAL maar voor lief.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

148,200 10:31
-0,200 -0,13%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links