Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Lanschot Kempen boekt meer winst

Van Lanschot Kempen boekt meer winst
Beeld: Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in het eerste halfjaar veel meer winst geboekt, dankzij fors hogere fee-inkomsten, maar zag de geldinstroom van particulieren grotendeels teniet gedaan door de uitstroom van institutioneel geld. Dit maakte de bank donderdagochtend bekend.

"De cijfers spreken voor zich", zei bestuursvoorzitter Karl Guha.

De nettowinst steeg van 9,5 miljoen naar 58,3 miljoen euro. In de tweede helft van 2020 boekte de bank een winst van 40,4 miljoen euro.

Het beheerd vermogen steeg sinds eind vorig jaar met 5 miljard euro tot 104,2 miljard euro, door een koersresultaat van 4,8 miljard euro en een netto-instroom van 0,3 miljard. Er kwam 2,4 miljard euro nieuw particulier geld binnen. Van de zakelijke en institutionele klanten vertrok daarentegen 2 miljard euro aan mandaten.

De verschuiving van institutionele naar private klantgelden leidde tot een aanzienlijk hogere beheerprovisie, met hulp van het koersresultaat. De fee-inkomsten stegen met 18 procent, van 148,9 miljoen in de eerste helft van 2020 naar 175,7 miljoen euro. Hiervan was 107 miljoen afkomstig van de particuliere klanten.

De inkomsten stegen hierdoor veel sterker dan de uitgaven, die ook stegen. Met name de personeelskosten trokken met 12 miljoen euro aan, deels door de overname van Hof Hoorneman Bankiers met bijbehorend personeel en deels door hogere bonussen.

"We zijn van mening dat onze aanpak, waarin we onze persoonlijke werkwijze, professionele expertise en technologie combineren, vruchten begint af te werpen", aldus Guha, die stelt dat de bank er goed voor staat om verder te groeien.

De rente-inkomsten daalden licht tot 76 miljoen euro, van 77 miljoen euro een jaar eerder. Er was een vrijval van voorzieningen voor oninbare leningen van 3,5 miljoen euro en positieve herwaardering van 5,7 miljoen euro die het resultaat verbeterden.

Van Lanschot Kempen betaalt het dividend van 2019 en het resterend dividend van 2020 van 1,95 euro aan het begin  van het vierde kwartaal uit.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Van Lanschot Kempen NV

26,400 14:19
+0,600 +2,33%
Premium

Van Lanschot stelt opnieuw superdividend in het vooruitzicht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links