Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

B&S verwacht verder marktherstel in tweede jaarhelft

B&S verwacht verder marktherstel in tweede jaarhelft
Beeld: B&S

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet onder druk zien staan, terwijl de winst fors steeg, en de onderneming verwacht een verder marktherstel in de tweede helft van het jaar. Dit bleek maandagochtend uit cijfers van de distributeur.

CEO Tako de Haan bleek te spreken over de financiële prestaties en uitvoering van de strategie in het afgelopen half jaar, maar was ook voorzichtig. "De pandemie duurde echter langer dan verwacht en blijft een impact hebben op de commerciële activiteiten. De impact was vooral in het eerste kwartaal merkbaar, vooral ten opzichte van het beperkte effect van de crisis een jaar eerder", aldus de topman. In het tweede kwartaal trad er herstel op, maar wel in een lager tempo dan waar B&S bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal vanuit ging.

De omzet liep in het afgelopen halfjaar terug met 1,5 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 823,6 miljoen euro. Tegen constante wisselkoerseffecten steeg de omzet met 2,3 procent. Vooral de zwakkere dollar drukte op de Beauty-activiteiten. Op autonome basis liep de omzet met 2,9 procent terug. Vooral bij de divisie retail liep de omzet met 61,3 procent fors terug. Bij Likeuren was er sprake van een daling met 3,5 procent, maar bij Personal Care steeg de omzet juist met 6,9 procent.

De brutowinst steeg, terwijl de operationele kosten op een vergelijkbare niveau bleven, waardoor de EBITDA maar liefst met 29,2 procent steeg tot 45,6 miljoen euro.

De kaspositie bedroeg 29,1 miljoen euro negatief ten opzichte van 70,4 miljoen euro positief een jaar eerder. Dit had te maken met het opbouwen van voorraden voor de doorgaans sterkere tweede jaarhelft en vooral het vierde kwartaal.

Onder de streep restte een winst van 21,8 miljoen tegen 12,8 miljoen euro in de vergelijkbare periode een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 0,17 euro tegen 0,07 euro een jaar eerder.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 61% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bob777 23 augustus 2021 07:48
    Gewoon netjes op de kosten blijven letten. Daling van de omzet te danken aan wisselkoers effecten wat er uiteindelijk wel een keer uitloopt. Nette cijfers mede omdat Q1 2020 natuurlijk nog een kwartaal was waarin er nauwelijks invloed was van COVID. Ondanks al die tegen wind weten ze de winst toch op te krikken. Ik vind het mooi.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

B&S Group SA

5,340 17:35
-0,160 -2,91%
Premium

Margedruk bij groeiend B&S Group

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links