Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Meer omzet voor Procter & Gamble

Meer omzet voor Procter & Gamble
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Procter & Gamble heeft in het afgelopen kwartaal  de omzet en de winst zien stijgen. Dit bleek vrijdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse producent van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsmiddelen uit Cincinnati.

In het laatste kwartaal van het boekjaar 2021 steeg de winst per aandeel met 6 procent naar 1,13 dollar. De omzet steeg met 7 procent, naar 18,9 miljard dollar. Op autonome basis steeg de omzet met 4 procent. 

Over het hele boekjaar steeg de omzet ook met 7 procent, tot 76,1 miljard dollar.  De winst per aandeel steeg met 11 procent naar 5,50 dollar. 

"Wij hebben opnieuw een jaar van sterke resultaten neergezet, met een evenwichtige groei van zowel omzet als winst en een sterke kasstroom, waarbij wij elk van onze tussentijdse doelstellingen hebben overtroffen", aldus CEO David Taylor in een toelichting. 

Voor het volgende boekjaar rekent Procter & Gamble op een hogere omzet en winst. Ook mikt de fabrikant op een sterke kasstroom, "ondanks de uitdagingen op het vlak van kosten en de marktomstandigheden".

Procter & Gamble houdt dit nieuwe boekjaar rekening met 1,9 miljard dollar aan hogere inkoop- en transportkosten. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Procter & Gamble Company 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Procter & Gamble Company

146,120 15:39
+146,120 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links