Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Olieprijs wint verder terrein

Olieprijs wint verder terrein
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. Op een settlement van 71,91 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,3 procent duurder.

Begin deze week daalde de olieprijs nog flink, nadat de OPEC en zijn bondgenoten een akkoord bereikten over het opvoeren van de productie. Inmiddels heeft WTI de weg omhoog weer gevonden.

"De beweging omhoog tot boven de 70 dollar heeft net zoveel te maken met technische als fundamentele zaken", volgens Tom Seng, directeur van de Energy Economics-school aan de Universiteit van Tulsa. 

Volgens marktstrateeg Colin Cieszynski van SIA Wealth Management is het OPEC+ akkoord positief als het gaat om het voorkomen van een mogelijke leveringsoorlog en "creëert het een structuur om aanpassingen door te voeren als de marktomstandigheden veranderen."

De risico's op korte termijn zijn nu echter "verplaatst naar de vraagzijde en de potentiële impact van nieuwe lockdowns door de deltavariant", aldus Cieszynski. Hoewel de impact van elke lockdown kleiner wordt, is het een voortdurende reminder dat de weg naar herstel vol hobbels zit, volgens de marktkenner.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links