Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: steeds meer druk op Bank of England voor renteverhoging

Video: steeds meer druk op Bank of England voor renteverhoging
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England heeft tijdens haar vergadering in juni een bescheiden verruimingsgezinde verrassing laten optekenen. Dit concludeerde beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management.

De Britse centrale bank erkende dat zij ondanks de recentelijk hoger dan verwachte inflatie nog steeds verwacht dat deze van voorbijgaande aard zal zijn, aldus Juvyns. 

Sinds de laatste vergadering van de BoE in mei is de bedrijvigheid sterk blijven aantrekken en de inflatie is nu gestegen tot 2,1 procent jaar-op-jaar in mei. 

"Wij denken dat de inflatie de komende maanden verder zal oplopen tot boven het streefcijfer van 2 procent van de BoE en dat dit niet allemaal tijdelijk zal blijken te zijn. Wij verwachten dat de huidige tekenen van krapte op de arbeidsmarkt, die door de verlofregeling zo goed intact bleef, blijven aanhouden en zullen bijdragen aan opwaartse loondruk."

Als dit werkelijkheid wordt, dan verwacht JPMorgan dat de BoE onder toenemende druk komt te staan om de rente in de tweede helft van 2022 te verhogen.

Klik hier voor: steeds meer druk op Bank of England voor renteverhoging

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links