Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Accsys ziet resultaten flink aantrekken

Accsys ziet resultaten flink aantrekken
Beeld: Accsys

(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft in het afgelopen boekjaar de resultaten flink zien aantrekken. Dit bleek dinsdagochtend uit voorlopige cijfers van de houtveredelaar met een fabriek in Arnhem.

In het afgelopen boekjaar, dat liep tot 31 maart, bedroeg de onderliggende omzet 99,8 miljoen euro tegen 90,9 miljoen euro een jaar eerder. De verkoopvolumes stegen met 4,5 procent, waarbij Accsys wees op een snel herstel na de impact van de coronacrisis in het eerste kwartaal.

De brutowinst steeg van 27,5 naar 33,1 miljoen euro, terwijl de EBITDA aantrok van 7 miljoen euro een jaar eerder tot 10,1 miljoen euro afgelopen boekjaar. Accsys profiteerde onder meer van hogere verkoopprijzen.

Onder de streep restte een onderliggende winst van 1,1 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies geboekt van 2,2 miljoen euro.

Ook de schuldpositie verbeterde aanzienlijk. Eind maart 2020 had Accsys nog 25,2 miljoen euro aan schulden. Per 31 maart 2021 bedroegen de schulden nog maar 12,2 miljoen euro.

De operationele kasstroom steeg met 61 procent als gevolg van de significante marktvraag, die ook nog eens hoger ligt dan de huidige productiecapaciteit.

Accsys zegt op schema te liggen om de doelen voor 2025 te halen. De productiecapaciteit moet tegen die tijd zijn vervijfvoudigd.

CEO Robert Harris verwacht een aanhoudende omzetgroei, nu er extra productiecapaciteit in Arnhem is bijgekomen. Ook voor de langere termijn verwacht de topman een aantrekkende winstgevendheid.

Wel waarschuwde de topman dat de overhead komend jaar stijgt, door investeringen in groei.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accsys 100% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Accsys Technologies

1,566 12:07
+0,082 +5,53%
Premium

Het geld loopt er bij Accsys hard uit

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links