Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Update: Ryanair blijft in zwaar weer verkeren

Update: Ryanair blijft in zwaar weer verkeren
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Ryanair heeft in het afgelopen boekjaar de winst zien verdampen en voorziet ook in het lopende jaar de nodige uitdagingen. Dit bleek maandag uit de rapportage van de Ierse budgetmaatschappij over het boekjaar dat liep tot 31 maart.

Het aantal vervoerde passagiers daalde afgelopen jaar met 81 procent naar 27,5 miljoen, met een bezettingsgraad van 71 procent. De omzetdaling van 81 procent naar 1,64 miljard euro leidde tot een nettoverlies van 815 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de winst nog iets meer dan 1 miljard euro.

De luchtvaartmaatschappij ziet vanaf 1 april dat de boekingen scherp aantrekken, maar door mogelijke lockdowns en reisrestricties is het niet mogelijk om een outlook voor de winstontwikkeling in het lopende jaar af te geven.

Door de trage uitrol van vaccinaties in de Europese Unie verwacht Ryanair nog altijd dat het aantal te vervoeren passagiers dit boekjaar aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 80 tot 120 miljoen zal uitkomen. 

Ook verwacht Ryanair dat het dit jaar in de buurt van break even zal uitkomen.

Ryanair voorziet wel dat het na de Covid-periode goed gepositioneerd is dankzij een veel lagere kostenbasis, waaronder de kosten voor de vloot, en een sterke balans. De luchtvaartmaatschappij beschikte op 31 maart over een kaspositie van 3,15 miljard euro.

"Deze financiële kracht stelt de onderneming in staat om te profiteren van de vele groeimogelijkheden die zich zullen voordoen na Covid-19", aldus de maatschappij.

 

Update: om informatie toe te voegen

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RYANAIR HLDGS PLC EO-,006 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RYANAIR HOLDINGS PLC

16,885 17 sep
+0,295 +1,78%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links