Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Resultaten OCI trekken fors aan

Resultaten OCI trekken fors aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft in het eerste kwartaal van 2021 een stijging van de omzet en het bedrijfsresultaat behaald, terwijl de winstgevendheid verder aantrok. Dit bleek woensdag uit het kwartaalbericht van de producent van kunstmest, melamine en methanol.

In de verslagperiode kwam de aangepaste nettowinst uit op 94 miljoen dollar, tegenover een verlies van 82 miljoen dollar in dezelfde periode in 2020.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 38 procent op jaarbasis naar 1.120 miljoen dollar terwijl het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) met maar liefst 134 procent steeg tot een recordresultaat van 452 miljoen dollar.

De nettoschuld, zoals deze op 31 maart 2021 in de boeken stond, bedroeg 3,4 miljard dollar, een daling van 306 miljoen dollar ten opzichte van eind december.

Outlook

Op basis van de ontwikkelingen in de volumes en prijzen, verwacht OCI een sterker tweede kwartaal met een hoger aangepaste EBITDA dan in het eerste kwartaal en een verdere afbouw van de schulden in het lopende tweede kwartaal.

Verder bevestigde OCI dat het samen met Abu Dhabi National Oil Company voorbereidingen aan het treffen is voor een mogelijke beursgang van Fertiglobe in Abu Dhabi.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 90% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI 21,080 18 jun
-1,040
-4,70%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links