Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

IEX presenteert jaarcijfers en kondigt nieuwe site aan

IEX presenteert jaarcijfers en kondigt nieuwe site aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in 2020 de resultaten beter zien ontwikkelen dan verwacht. Dit blijkt uit de jaarcijfers die de specialist in beleggersmedia publiceerde.

Medio februari meldde IEX al dat de omzet afgelopen jaar uitkwam op 4,1 miljoen euro en de EBITDA op 0,6 miljoen euro. "Uiteindelijk is de EBITDA nog iets hoger uitgekomen op 683.000 euro."

Onder de streep restte nog wel een verlies, van 129.000 euro. Dit verlies schreef IEX toe aan eenmalige kosten.

Outlook

IEX liet weten positief gestemd te zijn voor 2021. "De positieve ontwikkeling van de tweede helft van 2020 heeft zich doorgezet in de eerste maanden van 2021."

Afgelopen jaar steeg het aantal unieke bezoekers naar 2,5 miljoen per maand. Ook zag IEX vanaf de zomer grote adverteerders terugkeren, waardoor de zogeheten programmatic inkomsten aanzienlijk toenamen. Aan het einde van het jaar had IEX 7.500 betalende premiumleden.

IEX kondigde ook de lancering van een nieuwe website in dit voorjaar aan.

"Mede door de ingezette weg om onze platformen te vernieuwen, de stijging van het aantal betalende leden en het aantrekken van de directe advertentieverkopen, hebben wij de verwachting dat IEX naar een marktconform nettoresultaat groeit", schreef CEO Mark Temeer.

Accountant

De jaarrekening is niet door een accountant gecontroleerd. IEX zoekt, net als meer kleine beursfondsen, nog altijd naar een OOB-accountant, waar er nog maar zes van zijn in Nederland.

Het eigen vermogen van IEX is negatief.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IEX Group 69% zegt verkopen 29 stemmen

Gerelateerd

Reacties

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 9 ff_relativeren 3 mei 2021 22:03
  Geachte Staf @ IEX (redaktie en management),

  wat een verrassing met de nieuwe lay-out, pakweg een jaar nadat de vorige gloednieuwe lay-out met icoontjes per gebruiker werd ingevoerd. U heeft de eerste reacties gezien, en die komen vooral van mobiele gebruikers. Ik denk dat ik de reacties kan plaatsen :

  Toen ik vanavond op mijn scherm keek, was het IEX-scherm veel breder getrokken dan we gewend waren. Zo breed zelfs, dat ik dacht dat er een systeem-hickup was geweest. Uitlogguhhh dacht ik, .. maar na het inloggen bleef hetzelfde superbrede scherm. Best mooi als je er even wat langer naar kijkt, maar blijkbaar werkt dit niet voor onze mobiele IEX-leden.

  * Ik denk dat er een goede suggestie is gedaan : Trek de wijziging even terug en ga een weekje of 2 testen met een beta-groep. Verwerk hun suggesties en hun feedback. Kom daarna terug met jullie wijzigingen.

  * In het hoofdmenu hierboven zit een inconsequentie ; Sommige menu-keuzes zijn direkt aan te klikken, terwijl andere menu-keuzes niet direkt aan te klikken zijn. Daar moet je eerst proberen om een submenu tevoorschijn te halen, en daaruit mag je dan wel iets aanklikken. Houd het simpel voor de gebruikers @ IEX ; Of alle hoofdmenu-keuzes aanklikbaar, of alleen overal submenu-keuzes aanklikbaar. Maar geen mengelmoesje waar we als gebruikers onvoorbereid maar zelf een oplossing moeten zoeken.

  * Als jullie er iets voor voelen om een beta-groep in te stellen, kies dan tenminste 2 groeps-samenstellingen :
  Mobiele gebruikers en vaste-scherm-gebruikers. Ik behoor tot de laatste groep, en ben best in voor deelnemen aan een beta-groep.

  * Geef de (toekomstige) leden van een beta-groep ook een direkte ingang bij jullie systeembeheerders die voor de layout verantwoordelijk zijn. Een chatgroep of een emailadres, whatever. De mogelijkheid om direkt te schakelen en met elkaar te sparren, gaat m.i. positiever en constructiever bijdragen dan wanneer we wachten op publieke postings hier op IEX.

  * Een laatste puntje voor nu : Probeer jullie layout eens 1 of 2 slagjes kleiner .. misschien is dan alles al opgelost voor onze mobiele gebruikers. Hopelijk kunnen jullie iets met onze reacties.

  Zoals altijd, hartelijke en betrokken groeten !
 2. GroteVriendelijkePrutser 3 mei 2021 22:46
  Gloeiende gloeiende.

  De mobiele site is verschrikkelijk.
  Ook jullie zijn gezwicht voor die verschrikkelijke trend van veeeeel te veel whitespace.

  Op de oude website kon ik alle koersen precies passend op mijn scherm krijgen.

  Op de nieuwe website scroll ik me een ongeluk en heb ik een lettergrootte alsof ik slechtziend ben.

  Ik hield juist van de enorme informatiedichtheid op jullie website.

  Nu dat weg is zijn jullie qua website niets meer als de 13e in een dozijn.
  Het forum en de artikelen zullen het moeten gaan dragen

  Toch maar eens rondkijken bij de concurrerende websites dan maar.
 3. forum rang 5 Chessplayer1992 3 mei 2021 22:49
  Ik ben heel positief over iex, begrijp me niet verkeerd: wel voelt het alsof je monddood wordt gemaakt doordat er heel erg bewust gekozen wordt voor artikelen waaronder je wel mag reageren, en waaronder niet. Allemaal prima, maar kies toch aub 1 lijn. Het officiële artikel van de nieuwe website mogen we dus niet onder reageren. Stel je voor dat er negatieve reacties komen. Het verschilt ook per beurs analist en artikel. Jammer. Afijn, nogmaals: erg tevreden over het platform, de auteurs en de artikelen. We zijn allemaal betrokken bij beleggen, hebben allen onze mening, dat maakt ook dat we lid zijn van dit platform. Maar mijn advies is wel: kies een eenduidige lijn.

  Gegroet,
  Chessplayer
 4. forum rang 4 Bob777 4 mei 2021 00:10
  quote:

  Baary22 schreef op 3 mei 2021 22:51:


  Misschien een keuze optie maken tussen de weergaven? Ik sluit mij volledig aan bij eerdere opmerkingen; het overzicht is weg; daarom een enorme verslechtering tov de ‘oude’ site.

  De rabo heeft dat knopje al meer dan een jaar in haar telebankieren zitten die durfen de oude (en terecht) er ook niet af te gooien
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

IEX Group

2,000 11:30
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links