Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Siemens Healthineers verhoogt outlook opnieuw

Siemens Healthineers verhoogt outlook opnieuw
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Siemens Healthineers heeft maandag de outlook voor dit jaar opnieuw verhoogd. Dit bleek uit de cijfers over het tweede kwartaal van het dochterbedrijf van Siemens, met een zelfstandige beursnotering.
?
"Op basis van de aanhoudende sterke ontwikkelingen in het tweede kwartaal en met het oog op de transformatieve overname van Varian, hebben we de outlook voor dit jaar verhoogd", zei CEO Bernd Montag maandag.
?
De Duitse concurrent van het Nederlandse healthtechbedrijf Philips rekent nu voor dit jaar op een vergelijkbare omzetgroei van van 14 tot 17 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van 8 tot 12 procent, terwijl de originele outlook slechts sprak van een groei van 5 tot 8 procent. 
?
De aangepaste winst per aandeel Siemens Healthineers ligt naar verwachting dit jaar op 1,90 tot 2,05 euro, in plaats van 1,63 tot 1,82 euro.
?
In het tweede kwartaal boekte Siemens Healthineers een vergelijkbare omzetgroei van 12,9 procent. Dit was een kwartaal eerder 13,3 procent. De divisie Diagnostics kwam zelfs uit op 29,1 procent, dankzij de coronatesten die het bedrijf levert. 
?
De aangepaste EBIT-marge bedroeg 16,8 procent, wat een kwartaal eerder overige nog 19,1 procent was. Dit leverde een aangepaste winst per aandeel op van 0,44 euro.
?
De vrije kasstroom van 359 miljoen euro was veel hoger dan vorig jaar, wat Siemens Healthineers toen ook als een zwak cijfer beschouwde.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIEMENS HEALTH.AG NA O.N. 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SIEMENS HEALTHINEERS AG

48,700 26 jan
+0,070 +0,14%
Premium

Siemens Healthineers presteert op alle fronten beter dan Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links