Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Supermarkten schuiven mee met avondklok

Supermarkten schuiven mee met avondklok

LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten zullen naar verwachting langer openblijven als het kabinet besluit om de avondklok niet om 21.00 uur maar om 22.00 in te laten gaan. Volgens koepelorganisatie CBL zal het verruimen van de openingstijden ook bijdragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Later op dinsdag beslist het kabinet over het voorstel van de burgemeesters van het Veiligheidsberaad voor een latere avondklok. In Den Haag werd het voorstel een "serieuze optie" genoemd.

De supermarkten raden klanten alvast aan om ook na te denken over de paasinkopen. In de periode voor Pasen is het doorgaans een drukte van belang, vergelijkbaar met drukte voor kerst. Omdat de horeca gesloten moet blijven, zullen mensen nog meer hun best doen om er thuis wat van te maken, aldus een woordvoerder van het CBL.

Verder blijft de koepelorganisatie het winkelend publiek oproepen om verspreid over de dag naar de supermarkten te komen, en vooral wat vaker in de ochtenduren. Werkgevers zouden daar ook rekening mee moeten houden, zo klinkt het.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 23 maart 2021 14:50
  quote:

  Seniele gek schreef op 23 maart 2021 14:32:


  Vandaag weer een lichte stijging van het aantal ziekenhuispatiënten, dat is dus het hoogste niveau sinds begin februari. Nu versoepelen is dus gewoon een knieval voor de islam.


  Volgens mij verkoop je opzettelijk kwalijke beschuldigingen; de beslissers zijn stuk voor stuk geen islamiet en hebben er geen enkel belang bij.
 2. ooievaar49 23 maart 2021 15:30
  Ramadan is voor velen een reden voor bezoek aan familie. Daarom deze beslissing? Tijdens de kerstperiode daarom geen avondklok ingevoerd? Of je nu voor de islam of het christendom bent maakt mij niet uit. Voor mij is het opvallendste dat er vele burgers zijn die zich niets aantrekken dat er een virusoverdracht kan plaats vinden. Ook tijdens vakantie speelt dat en een kaarsje branden helpt echt niet tegen dat virus.
 3. ooievaar49 23 maart 2021 15:32
  Ramadan is voor velen een reden voor bezoek aan familie. Daarom deze beslissing? Tijdens de kerstperiode daarom geen avondklok ingevoerd? Of je nu voor de islam of het christendom bent maakt mij niet uit maar voor mij is het belangrijkste dat er vele burgers zijn die zich niets aantrekken dat er een virusoverdracht kan plaats vinden. Ook tijdens vakantie en een kaarsje branden helpt echt niet tegen dat virus.
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke 24,700 11 jun
+0,030
+0,12%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links