Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Smartphonemaker Xiaomi uit beursgraadmeters om zwarte lijst VS

Smartphonemaker Xiaomi uit beursgraadmeters om zwarte lijst VS

SHANGHAI (ANP/RTR) - De Chinese elektronicafabrikant Xiaomi, de op twee na grootste maker van smartphones ter wereld, verdwijnt uit internationale beursgraadmeters van FTSE Russell. Het bedrijf achter veel toonaangevende beursindices zegt deze stap te moeten nemen wegens een eerder decreet van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

De regering-Trump zette Xiaomi, samen met een groep andere Chinese bedrijven, vlak voor het aantreden van Joe Biden op een zwarte lijst. Het bedrijf zou banden met het Chinese leger hebben, hoewel Xiaomi dit stellig ontkent. Door de ingreep werd het Amerikanen verboden aandelen in het bedrijf te bezitten.

FTSE Russel ziet zich nu gedwongen Xiaomi, dat een beursnotering in Hongkong heeft, op 12 maart uit de indices FTSE Global All Cap en de FTSE Global China A Inclusion te schrappen. Dit is een gevoelige klap voor het bedrijf. Veel institutionele beleggers en passieve beleggingsfondsen houden precies die aandelen aan die in dit soort graadmeters zijn opgenomen. Nu Xiaomi daaruit verdwijnt, worden mogelijk veel stukken van het bedrijf verkocht.

Xiaomi voert ook een rechtszaak tegen de Amerikaanse regering wegens de zwarte lijst. Die is volgens het bedrijf ongrondwettelijk en schadelijk. Zo kan het bedrijf nu moeilijker aan kapitaal komen om te groeien, betoogt Xiaomi.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 5 maart 2021 20:51
  Europa, Amerika en andere westerse landen zijn zo trots op zich zelf. Verfoeien discriminatie, belastingontduiking, rechtsongelijkheid, patentbreuk enz........ maar ondertussen, we zijn de grootste plegers van alles waar wij op tegen zijn.

  Een land, zoals Amerika met maar 350 miljoen inwoners is rijkste land vd wereld. Hoe dat zo ??

  Niet vanwege eerlijke handel...... en als je iets roept als klokkeluider dan mag je gevangenis in.

  Als China hetzelfde doet, dan is het schande.
  FB heeft idee van Hyves overgenomen, maar wie o wie roept altijd over patentbreuk.

  Amerika klaagt over veiligheid, maar wie o wie bespioneerd andere landen.

  Amerika is aan het schoppen, maar Amerika zal al haar rijkdom terug moeten geven aan landen waar ze jarenlang misbruik van hebben gemaakt of oorlog tegen hebben gevoerd.

  Geld verdienen via eerlijke weg moet nog worden geboren.

1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASML Holding 525,700 10 mei
-18,200
-3,35%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare