Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Amazon probeerde regels in India te ontduiken'

NEW DELHI (ANP) - Amazon heeft een aantal grote Indiase verkopers op zijn platform jarenlang voorgetrokken. Die bedrijven gebruikte de webwinkel bovendien om steeds strengere regels over buitenlandse investeringen in het Aziatische land te omzeilen, meldt Reuters op basis van interne documenten van Amazon die het persbureau inzag.

De documenten die tussen 2012 en 2019 werden opgesteld geven een goed beeld van het kat-en-muisspel tussen de Indiase overheid en Amazon. Telkens als de wetgeving in India werd aangepast om kleine handelaren te beschermen, veranderde Amazon zijn bedrijfsstructuur.

Het uitlekken van die strategie komt op een moment dat de Indiase toezichthouders hun pijlen steeds nadrukkelijker op Amazon richten. Indiase handelaren beschuldigen Amazon er al langer van grote partijen te bevoordelen en door zijn prijzen laag te houden kleinere verkopers uit de markt te drukken. Die kleinere ondernemers zijn een belangrijk onderdeel van premier Narendra Modi's achterban.

Aan regels voldoen

Amazon geeft in een geschreven verklaring aan "zich altijd aan de Indiase wet te hebben gehouden". De veranderingen in de bedrijfsstructuur en het beleid de afgelopen jaren zijn volgens het bedrijf juist gedaan om "te allen tijde aan de regels te voldoen".

Het techbedrijf ontkent ook dat sommige verkopers worden voorgetrokken. Amazon zegt "alle verkopers op een eerlijke, transparante en niet-onderscheidende manier te behandelen". Daarbij zijn verkopers volgens Amazon volledig vrij om hun eigen prijzen te bepalen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Update: Intel gaat AI-chips produceren voor Amazon
  2. Tijd om Amazon op te pikken?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.