Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Supermarkten blijven voorlopig avondklok hanteren

LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten blijven voorlopig de avondklok hanteren, ondanks dat de rechter in Den Haag dinsdag een streep door die maatregel haalde. Dat betekent dat supermarkten uiterlijk om 20.45 uur sluiten. Volgens supermarktkoepel CBL doen de supers dat na een dringend advies van premier Mark Rutte.

De branche kiest er voor om ook nu de adviezen van het RIVM en de besluitvorming van de overheid te volgen, zoals dit de gehele coronacrisis gebeurd is. Het CBL staat naar eigen zeggen in nauw contact met de overheid. Zodra er meer duidelijk is over een definitieve uitspraak rond de avondklok, dan zal de organisatie laten weten wat dit voor supers betekent.

De mededeling komt op een moment dat nog niet zeker is of de avondklok wel echt van de baan is. De overheid heeft al laten weten in beroep te gaan tegen het besluit van de rechter. Daarbij dringt het kabinet erop aan om het opheffen van de avondklok te schorsen in afwachting daarvan. Dinsdagmiddag buigt het gerechtshof in Den Haag zich nog over dat laatste verzoek.

Eerder op de dag stelden de supermarkten juist dat ze langer wilden openblijven als de avondklok wegvalt. Volgens een woordvoerster vond de branche het de afgelopen weken ook al vervelend dat de winkels eerder dicht moesten. Daardoor werd het overdag drukker in de supers. Toch wilde het CBL eerst in overleg met het kabinet voor er een besluit zou worden genomen.

Door de avondklok moeten bijvoorbeeld de meeste Albert Heijn-filialen eerder dicht dan normaal. De grootste supermarktketen van het land hanteert normaal ruime openingstijden voor veel vestigingen, vaak tot 22.00 uur 's avonds. De nachtelijke bevoorrading van winkels mocht ondanks de avondklok afgelopen weken wel gewoon doorgaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. TA=verlies 16 februari 2021 18:02
  Ik hoop dat de maatschappij binnenkort in de Acceptatie fase komt. Ik ben van mening dat we moeten accepteren da Corona bestaat en muteert. Met deze maatregelen gaan we het nooit redden. Al zou het onder controle komen, de weel erna de zoveelste variant zorgt voor de zoveelste golf, dan weer de zoveelste lockdown instellen???? Accepteren en doorgaan... Beter ten halve gekeerd dan ten volle gedwaald...
 2. forum rang 8 josti5 16 februari 2021 18:15
  Het RIVM blijft druk beïnvloeden (Teletekst):

  Volgens het RIVM neemt de verspreiding
  van de Britse variant nog toe en zijn
  er zorgen over nieuwe virusmutaties.

  De acceptatiefase is daar nog heel ver weg, en dús bij de politiek óók.
  De sociaal/economische prijs vliegt met-de-dag omhoog, en dat zullen wij nog lang merken.
  Da's wellicht ook precies de bedoeling van de huidige aanpak: het volk weer in het gareel, en de (financiële) knoet erover, het komend decennium: corona, gasloos...
  Het laatste beetje financiële vrijheid, voorzover die nog bestaat, verder aan banden gelegd...

  Alweer drie jaar oud, maar zeker nog even actueel:

  economie.rabobank.com/publicaties/201...


11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke 23,055 07 mei
+0,215
+0,94%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare