Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Shell koopt zich in bij Iers drijvend windpark op zee

Shell koopt zich in bij Iers drijvend windpark op zee

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft een meerderheidsbelang genomen in een Iers project om een drijvend windpark te ontwikkelen. Dat windpark in de Keltische Zee moet in de komende jaren worden aangelegd en nog dit decennium energie gaan opwekken. Het is niet bekend hoeveel Shell heeft betaald om 51 procent van het project te verkrijgen.

Het windpark moet voor de Ierse kust bij Cork geplaatst worden op de plek waar tot voor kort gas werd gewonnen. In eerste instantie moet het 300 megawatt aan stroom opwekken. Maar dat kan worden uitgebreid naar 1 gigawatt, waarmee 800.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. De drijvende windmolens worden tussen de 35 kilometer en 60 kilometer uit de kust geplaatst.

Shell was tot 2018 actief in de winning van fossiele brandstoffen in Ierland, maar trok zich daar toen uit terug. Het olie- en gasconcern steekt steeds meer geld in de schone winning van energie. Sinds 2000 is het bedrijf al actief in de opwekking van windenergie op zee.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 FlashHenk 27 januari 2021 13:23
    Het zou mooi zijn als ze de kosten van waterstof zodanig naar beneden kunnen krijgen dat het een reëel alternatief wordt voor fossiele brandstoffen. Windenergie als bron voor de elektrolyse van waterstof of de productie van ammoniak, die dan als brandstof kunnen dienen zonder CO2 uitstoot.
  2. forum rang 6 jan de vakman 27 januari 2021 13:29
    Nou, shelletje is wel heel goed bezig de laatste tijd, het regent investeringen in de duurzame sector,daar word ik als doorgewinterde klimaatman best vrolijk van, trouwers het bedrijfsleven trekt dan wel heel duidelijk de klimaatkar!
    Gisteren was er op bnr een topviroloog, die bijna een direkt verband lag tussen corona en klimaat verandering, we moeten absoluut niet naar kernenergie met hun onaanvaardbare risico, maar met de meeste spoed wind en zonne energie verlossen van hun kinderziektes en volwassen maken, shelletje wordt steeds meer een spits speler, bravo!!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

22,900 17:39
+1,265 +5,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links