Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Uitzendbranche heeft flink te lijden onder de coronacrisis

Uitzendbranche heeft flink te lijden onder de coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - De uitzendbranche heeft stevig te lijden onder de coronacrisis. Volgens de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) is het totaal aantal uitzenduren vorig jaar met 14 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat resulteerde ook in een totale omzetdaling van 9 procent. In 2020 waren er drie werkbare dagen meer dan in 2019. Daarvoor is een correctie toegepast.

In de administratieve sector was in crisisjaar 2020 sprake van een daling van 17 procent in uren. Daarbij zakte de omzet met 11 procent in. In de industrie werden uitzendkrachten 10 procent minder ingezet. De daling van het aantal uren met een tiende resulteerde in een omzetdaling van 4 procent. De technische sector werd het hardst geraakt door de crisis. De daling van het aantal uren was 29 procent. Daarbij zakte de omzet met 22 procent in op jaarbasis.

In periode 13, die liep van 30 november tot en met 31 december, daalde het aantal uren van de uitzendbranche met 4 procent en steeg de omzet met 2 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Uren en omzet

In de administratieve sector namen uren en omzet in de slotweken van 2020 op jaarbasis toe. Verder was de situatie in de industrie met 4 procent minder uren, maar 2 procent minder omzet iets rooskleuriger dan over het hele jaar gemiddeld.

In de technische sector bleef de situatie penibel. Het aantal gewerkte uren lag in het slot van crisisjaar 2020 eveneens 29 procent lager dan een jaar eerder. De omzet daalde met 19 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. BeursVis 26 januari 2021 11:16
  quote:

  Jopie1962 schreef op 26 januari 2021 11:07:


  Speciaal en nadrukkelijk Randstad schijnt geraakt te worden ! zegt het voort !


  Misschien mis ik het sarcasme maar het is toch wel vreemd dat Randstad op hetzelfde niveau staat als voor de crisis? Uitzendkrachten zijn als eerste de lul als het slecht gaat. Mocht de economie inzakken zal Randstad hard geraakt worden.
 2. forum rang 7 Lepre Chaun 26 januari 2021 11:24
  www.deondernemer.nl/personeel/uitzend...

  Uitzendgigant Randstad herstelt sneller van coronacrisis dan verwacht.
  En de 2e lockdown heeft weinig effect op deze.

  In periode 13 steeg de omzet met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.


  Administratieve sector: Het aantal uren steeg met 5% en de omzet is gestegen met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

  Industriële sector: de omzet steeg met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

  Goed voor Randstad
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RANDSTAD NV 62,140 12 apr
0,000
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare