Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Donald Trump hoeft niet meer op uitnodiging voor Davos te rekenen

DAVOS (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump hoeft er niet meer op te rekenen dat hij nog eens wordt uitgenodigd voor het Wereld Economisch Forum (WEF), dat bijna altijd in het Zwitserse Davos wordt georganiseerd. Dat heeft oprichter Klaus Schwab gezegd in een interview met de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung.

"Ik zou daar even rustig over moeten nadenken", antwoordde Schwab op de vraag of hij nog eens een uitnodiging zou sturen naar Trump. "Maar het antwoord zou waarschijnlijk 'nee' zijn." Hij heeft er geen spijt dat hij de onlangs afgetreden wereldleider vorig jaar wel heeft uitgenodigd. "We vragen de Amerikaanse president te komen, want hij is zonder twijfel een van de belangrijkste personen in de wereld."

Het Wereld Economisch Forum had normaal gesproken komende week in het Zwitserse Davos moeten plaatsvinden. Vanwege de coronapandemie wordt deze dit jaar in mei gehouden in Singapore. Als alternatief vindt deze week een virtuele bijeenkomst plaats: de Davos Agenda.

Het is de bedoeling dat het WEF volgend jaar wel weer gewoon in Davos wordt gehouden, waar het evenement al sinds 1971 vrijwel jaarlijks plaatsvindt. Het Zwitserse skioord werd iedere winter een week overgenomen door de mondiale politieke en bedrijfselite. Alleen in 2002, in de nasleep van de terroristische aanslagen in New York, verhuisde het circus uit solidariteit voor een keer naar die Amerikaanse miljoenenstad.

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 24 januari 2021 15:00
  Davos is een groteske vertoning geworden. Rutger Bregman had een goed punt toen hij de aanwezigen voorhield dat het meest belangrijke punt in het ongelijkheidsvraagstuk, namelijk belastingontwijking door bedrijven en rijken, steevast vermeden wordt door de aanwezigen, merendeels obsceen vermogende personen. Daarnaast kun je je afvragen of het niet onwaarschijnlijk hypocriet is om met honderden miljonairs en miljardairs met privévliegtuigen van over de hele wereld naar een plaatsje in Zwitserland te vliegen om daar te praten over zaken als armoede en klimaatverandering.
 2. forum rang 7 pietje-2005 25 januari 2021 00:06
  quote:

  macg schreef op 24 januari 2021 16:56:


  Wat wordt er in het WEF besproken: zie www.ninefornews.nl/wat-bespreken-rutt...
  The great reset oftewel "Build Back Better" zoals alom genaamd.
  Zie een korte video over het laatste: www.youtube.com/watch?v=vQgF-5hqaSE&a...

  Dacht dat het "Build Black Better" was ? ;-)
 3. Knarf 25 januari 2021 07:27
  quote:

  FlashHenk schreef op 24 januari 2021 15:00:


  Davos is een groteske vertoning geworden. Rutger Bregman had een goed punt toen hij de aanwezigen voorhield dat het meest belangrijke punt in het ongelijkheidsvraagstuk, namelijk belastingontwijking door bedrijven en rijken, steevast vermeden wordt door de aanwezigen, merendeels obsceen vermogende personen. Daarnaast kun je je afvragen of het niet onwaarschijnlijk hypocriet is om met honderden miljonairs en miljardairs met privévliegtuigen van over de hele wereld naar een plaatsje in Zwitserland te vliegen om daar te praten over zaken als armoede en klimaatverandering.  U slaat de spijker op zijn kop.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links