Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin naar nieuwe recordhoogte van 35.000 dollar

Bitcoin naar nieuwe recordhoogte van 35.000 dollar

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - De digitale munt bitcoin zet na een kortstondige dip zijn opmars voort. De munt ging woensdag voor het eerst door de grens van 35.000 dollar. Dit gebeurde nog geen twee dagen nadat de bitcoin zijn grootste dagverlies sinds maart beleefde.

's Werelds bekendste cryptomunt was woensdagochtend volgens de website voor cryptokoersen Coinmarketcap 35.085 dollar waard. Daarmee werd in een etmaal dik 12 procent aan waarde gewonnen. Maandag verloor de munt nog 17 procent aan waarde. In heel 2020 verviervoudigde de waarde van bitcoin.

Er worden verschillende redenen genoemd om de recente opmars van de digitale valuta te verklaren. Sommige handelaren wijzen naar de eerder voorspelling van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase, die op de langere termijn een prijs van 146.000 dollar voorziet voor de munt. Ook de algemene teneur op de wereldwijde financiële markten, waar meer bereidheid lijkt te zijn om risico's te nemen, lijkt bij te dragen aan de opmars.

Grotere kopers

De markt voor bitcoin en andere digitale munten is ook steeds volwassener, waardoor er ook steeds meer grotere kopers zijn. Meer instellingen en bekende investeerders zijn ook begonnen met het toewijzen van fondsen in bitcoin of hebben gezegd daarvoor open te staan.

Verder zouden steeds meer investeerders voor de langere termijn in bitcoin willen zitten. Daarbij wordt gewezen naar de opkomst van blokchaintechnologie waar bitcoin mee verweven is. Blockchain is een soort digitaal logboek, waarin alle handelingen worden bijgehouden door alle deelnemers, waardoor er niet mee kan worden geknoeid. Daarbij wordt digitale informatie in stukken gehakt en decentraal opgeslagen.

Sommige kenners in de markt beweren dat digitale valuta een dekmantel biedt tegen de zwakke dollar en inflatierisico's in een wereld die wordt overspoeld door fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen. Anderen beweren dat particuliere beleggers en bepaalde fondsen die de trends volgens momenteel een "onhoudbare zeepbel" aan het veroorzaken zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BTC/CHF
BTC/EUR
BTC/USD
EUR/USD

Gerelateerd

Reacties

78 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Cloverleaf 6 januari 2021 08:05
  quote:

  createmonnie schreef op 6 januari 2021 07:51:

  Tja als tegenwoordig 1% van je portefeuille 1 biljoen waard is, wat is 0,1% van je portefeuille in bitcoin waard. Vraag me af wanneer de hyperinflatie zal vallen dankzij al dat extra geld. We blijven oppotten waardoor de inflatie wegblijft.
  Ik heb het idee dat al dat geld hoofdzakelijk bij de apple's , amazones, Google, facebooks, alibaba's, tesla, etc. binnenkomt.
 2. forum rang 10 voda 6 januari 2021 08:28
  Bitcoin nu ruim 36.000 dollar

  (ABM FN-Dow Jones) De Bitcoin is woensdag tot ruim boven de 36.000 dollar gestegen. Dit blijkt uit data van Coinmarketcap.

  Dit betekent dat de Bitcoin in de afgelopen 24 uur met circa 15 procent is gestegen en in de afgelopen 7 dagen zelfs met bijna 30 procent.

  Zakenbank JPMorgan schreef dinsdag in een rapport dat de prijs voor Bitcoin op termijn zelfs naar 146.000 dollar kan, maar dat zal nog niet in 2021 gebeuren. Voor dit jaar rekent de bank op een prijs tussen de 50.000 en 100.000 dollar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 3. FPAK 6 januari 2021 08:33
  Is toch gewoon grappig. Iets wat door iemand verzonnen is jaren geleden, waarvan de createur niet bekend is zoveel miljard "waard" is.
  Je kunt vinden wat je vind, maar de waarheid is dat dit gewoon simpelweg absurd is en zegt eigenlijk gewoon heel veel over de huidige nep-economie.
  Dan nog mensen die gaan beweren dat het dit allemaal waard is en zelfs veel meer.
  Grootste piramidespel ooit gemaakt. Niet meer en niet minder.
 4. Banana 6 januari 2021 08:46
  Geen enkel land staat achter de Bitcoin, alleen een computernetwerk.
  Criminelen gaan hun opbrengsten opslaan in Bitcoins en afpersers laten zich in Bitcoin betalen, dacht ik. Zo zijn ze niet controleerbaar. Ook belastingontduikers enz. Weet niet waar dat allemaal naar toe gaat. Zal wel aan mij liggen
 5. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 januari 2021 09:04
  quote:

  hovenier schreef op 6 januari 2021 08:19:

  Dit met de computer gefabriceerde geld, dat eigenlijk geen geld is, zal plotseling al zijn waarde verliezen en gewoon met de wind weg waaien. Het is niet meer dan hoop lucht!
  Dat dacht ik ook in het begin, maar gelukkig begreep ik op tijd dat bitcoin geen windhandel was.

  Bitcoin en andere crypto's vullen een gat in de markt.

  Anders gezegd: er is grote behoefte aan een geld- en betaalsysteem dat niet door de overheid is opgezet.

  Of je betaalt met bitcoins, schelpen of stukjes papier maakt in principe geen verschil; als je er maar in gelooft.
 6. forum rang 4 Housepartyy 6 januari 2021 09:05
  Een dollar of een euro is in weze ook een verzinsel. Bepaalde mate van schaarste is er al lang niet meer in. Het houdt vast aan de vertrouwen die wij erin hebben. Totdat het vertrouwen weg is. En dan? Zover denken de meesten hier niet.

  De bitcoin is voor de langer termijn waardevaster dan de dollar, omdat het simpelweg niet bijgedrukt kan worden in de mate als de dollar.

  Het is niet voor niks dat goud en andere grondstoffen op moment zo duur zijn. Dat ligt niet aan de grondstoffen, maar aan de dollar en de bijhorende printers.

 7. forum rang 4 Housepartyy 6 januari 2021 09:07
  quote:

  FPAK schreef op 6 januari 2021 08:33:

  Is toch gewoon grappig. Iets wat door iemand verzonnen is jaren geleden, waarvan de createur niet bekend is zoveel miljard "waard" is.
  Je kunt vinden wat je vind, maar de waarheid is dat dit gewoon simpelweg absurd is en zegt eigenlijk gewoon heel veel over de huidige nep-economie.
  Dan nog mensen die gaan beweren dat het dit allemaal waard is en zelfs veel meer.
  Grootste piramidespel ooit gemaakt. Niet meer en niet minder.
  De dollar is ook ooit 'verzonnen'
 8. Moneymaker013 6 januari 2021 09:19
  Dag Zwarte Ridder kunt u mij uitleggen waarom Bitcoin een goed werkend systeem zou zijn? Naar mijn inziens is 90% van alle Bitcoins al gemined en maar een klein deel van de bevolking in het bezit is van de munt. Een "eerlijk" systeem kun je het daarom niet noemen, toch? En waarom zou de overheid overstappen op iets waar zij geen controle over hebben/krijgen? Degene die er als eerste bij waren zijn nu de grote "machthebbers"
78 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. BTC/CHF mei '20
  6.865,7200
  0,00% 0,0000
 2. BTC/EUR mei '20
  6.469,16
  0,00% 0,00
 3. BTC/USD 11:33
  28.845,01
  -0,96% -279,14
 4. EUR/USD 11:33
  1,0493
  +0,29% +0,0030

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links