Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Boskalis helpt mee om Antwerpse ring compleet te maken

Boskalis helpt mee om Antwerpse ring compleet te maken

PAPENDRECHT (AFN) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis werkt mee aan een miljoenenklus in Antwerpen. Het gaat om een omvangrijk deelproject dat onderdeel is van de inspanningen om de Antwerpse ringweg sluitend en volledig rond te maken. Met het contract is meer dan 500 miljoen euro gemoeid, waarvan het aandeel Boskalis circa een vijfde bedraagt.

Het Papendrechtse concern zal zich bezighouden met de aanleg van het Oosterweelknooppunt en het vervangen van de Royerssluis. Het knooppunt in kwestie moet straks de Scheldetunnel van de linkeroever verbinden met de Kanaaltunnel en oostelijke ring. De bijbehorende tunnelbak moet op een diepte van 15 tot 30 meter worden aangelegd, waarvoor ruim 3 miljoen kubieke meters grondwerk vereist is.

Als onderdeel van de Oosterweelverbinding dient de oude binnenvaartsluis uit 1907 te worden vervangen. Er komt een nieuwe sluis voor in de plaats met een lengte van 230 meter en een breedte van 36 meter. De levering en plaatsing van twee sluisdeuren en twee bruggen evenals de elektromechanische aansturing zal het consortium uitbesteden aan lokale specialistische bedrijven.

Boskalis doet het werk niet alleen, maar heeft de klus gekregen als onderdeel van het Rinkoniên-consortium waarin ook andere partijen deelnemen. Het is de bedoeling dat de sluis eind 2026 wordt opgeleverd. De werkzaamheden voor het Oosterweelknooppunt moeten volgens de planning in 2030 klaar zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Jopie1962 5 januari 2021 09:19
  quote:

  Mr.Windows schreef op 5 januari 2021 09:13:


  Iedereen die via Antwerpen naar Frankrijk rijd zal straks (ook al duurt het even) trots zijn dat onze Boskalis meegeholpen heeft aan dit project.


  Tot die tijd schaamt dezelfde chauffeur zich voor het feit dat er dik 5 jaar dikke files zullen staan, mede als gevolg van de werkzaamheden van onze Boskalis.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Boskalis Westminster Koninklijke 28,040 24 jun
  +0,280
  +1,01%
 2. HAL Trust 141,000 24 jun
  +2,000
  +1,44%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links