Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam op winst

Beurs Amsterdam op winst

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index stond dinsdagmiddag op winst, na eerder op de dag nog de hoogste stand van dit jaar te hebben aangetikt. Ook de andere Europese beurzen wonnen terrein. De nieuwe recordstanden op Wall Street, het langverwachte coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie, de brexitdeal en de start van het vaccinatieprogramma in Europa zorgden voor optimisme bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag 0,3 procent hoger op 629,65 punten. De hoofdindex passeerde eerder op de dag de hoogste tussentijdse stand van het jaar van 632,12 punten, die voor de coronacrisis op 17 februari werd bereikt. Ten opzichte van het dieptepunt van het coronajaar van 389,60 punten op 16 maart is de AEX met ruim 60 procent gestegen.

De MidKap steeg een fractie tot 939,39 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs gingen tot 0,6 procent vooruit. In Londen, waar voor het eerst kon worden gehandeld na het lange weekeinde, kreeg de FTSE-index er 1,9 procent bij. Britse beleggers reageerden opgelucht op de brexitdeal die voor de kerstdagen werd gesloten.

Luchtvaart

De Europese luchtvaartmaatschappijen behoorden tot de sterkste stijgers dankzij de verdere uitrol van het coronavaccin in Europa. In Amsterdam ging luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan kop in de MidKap met een winst van meer dan 5 procent. In Londen steeg IAG, het moederbedrijf van British Airways, bijna 3 procent en budgetvlieger easyJet won ruim 4 procent. In Frankfurt klom Lufthansa meer dan 8 procent.

In Ierland wordt dinsdag begonnen met vaccineren tegen het coronavirus. Nederland is daarmee het enige land in de Europese Unie waar nog niet wordt gevaccineerd. Alle Europese landen gebruiken het vaccin Comirnaty van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech. Comirnaty is het enige vaccin dat tot nu toe is toegelaten in Europa. Het vaccin van de Britse farmaceut AstraZeneca (plus 3,5 procent) en de Universiteit van Oxford wordt mogelijk nog deze week goedgekeurd door de Britse medicijnwaakhond.

De euro stond op 1,2271 dollar, tegenover 1,2214 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 48,21 dollar. Brentolie klom 1,1 procent in prijs tot 51,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:56 AEX zakt net onder recordstand
  2. 11:35 AEX handhaaft zich boven de 900 punten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

899,60 18:05
-0,46 -0,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links