Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam licht in de plus

Hoofdindex Amsterdam licht in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag licht in de plus. Ook de andere Europese aandelenbeurzen wonnen terrein. De uitrol van het coronavaccin in veel Europese landen zorgde voor optimisme op de beursvloeren. Ook waren beleggers opgelucht dat president Donald Trump toch het coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie heeft ondertekend.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde kort na de aanvang van de Amerikaanse beurshandel 0,4 procent in de plus op 628,61 punten. De MidKap klom 0,6 procent, tot 939,38 punten. De Duitse DAX steeg 1,5 procent en bereikte tussentijds de hoogste stand ooit. De hoofdindex in Parijs won 1,1 procent. In Londen bleef de beurs wegens een officiële vrije dag dicht.

Op het Damrak stond techinvesteerder Prosus onder druk door de vrees dat de Chinese overheid de grote technologiebedrijven in het land harder gaat aanpakken. Prosus was de grootste verliezer in de AEX met een min van bijna 4 procent. Peking eist onder meer dat betalingsdienstverlener Ant Group, een dochterbedrijf van Alibaba, stopt met consumentenkredieten en vermogensbeheerdiensten. Ook wordt onderzoek gedaan naar de sterke machtspositie van webwinkel Alibaba.

Delivery Hero

In Frankfurt werd Delivery Hero een kleine 10 procent meer waard en tikte de hoogste koers ooit aan. De Duitse maaltijdbezorger moet van de Zuid-Koreaanse mededingingsautoriteit de bestelapp Yogiyo verkopen om goedkeuring te krijgen voor de miljardenovername van zijn Zuid-Koreaanse branchegenoot Woowa Brothers. Zuid-Korea is na China en de Verenigde Staten de grootste markt voor maaltijdbezorgers. In Amsterdam won concurrent Just Eat Takeaway bijna 2 procent.

Commerzbank ging verder circa 1 procent onderuit. Het Duitse financiële concern treft een voorziening van 610 miljoen euro voor de kosten van een herstructurering waarbij veel banen verloren gaan. Commerzbank wil circa 2300 banen gaan schrappen.

De euro was 1,2232 dollar waard, tegen 1,2192 dollar op de laatste handelsdag voor de kerst. Een vat Amerikaanse olie was 0,1 procent goedkoper op 48,18 dollar. Brentolie klom 0,1 procent in prijs tot 51,32 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links