Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

JDE Peet's verdringt BAM uit MidKap

JDE Peet's verdringt BAM uit MidKap

AMSTERDAM (AFN) - Koffie- en theeconcern JDE Peet's zal vanaf 21 december deel uitmaken van de MidKap van de Amsterdamse aandelenbeurs. Het bedrijf achter Douwe Egberts neemt daarmee de plek in van bouwbedrijf BAM, dat naar de index voor kleinere beursfondsen degradeert. Dat maakte beursuitbater Euronext bekend.

Bij de SmallCap-bedrijven moet de maker van elektronische componenten Neways plaats maken voor BAM. In de AEX bracht Euronext geen wijzigingen aan. JDE Peet's ging in mei naar de beurs in Amsterdam.

Euronext kijkt vier keer per jaar of er wijzigingen moeten worden aangebracht in zijn beursindices. De herweging wordt bepaald aan de hand van de marktwaarde van een bedrijf en de verhandelbaarheid van een aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM
JDE PEET'S

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 mamaloe 9 december 2020 07:36
    Het wil niet altyd zeggen dat het helemaal niks meer wordt met het aandeel, kleine fondsjes worden vaak overgenomen in smallcaps. Je zag het laatst bij kiaids, ik stond erbij en keek ernaar( zat altyd te twijfelen om positie te nemen maar helaas toch te laat toen het onverwachte bod kwam). Het is natuurlijk niet leuk dat bam uit de midcap gaat, maar gewoon lekker vasthouden.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links