Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Shell in gesprek om breedbandinternet Post Office over te nemen'

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 aandeeltje! 7 december 2020 16:37
  In ieder geval interessant. In de variabele kosten van opslag en transport is de energie het kostbaarst. In de vaste kosten natuurlijk de apperatuur en de investering kabels (plus grondwerken). Als je alles hebt kun je goede tradeoff maken. Shell is ontzettend kapitaalintensief met grote getallen. Kabels en datacenters zijn ook kaitaalintensief, maar wel,een factor minder. Het is echter geen glasvezel, dus technisch wel verouderd tov van nl waar de norm over enige jaren glasvezel is en je nu geen penny meer moet stoppen in koper....klaarblijkelijk zien zij nog een grote markt voor ouderwets koper in combinatie met 5G
 2. [verwijderd] 7 december 2020 17:11
  Vergis je niet he! de Nederlandse Spoorwegen is ook een telecombedrijf met een zeer fijnmazig netwerk, langs elke rails ligt in ieder geval alles dat internet, data en spraak kan faciliteren, gewoon als voorbeeld.

  Dat de KPN koers niet reageert doet mij verbazen, ik ken zat goede partners voor KPN bedenken, alleen de haag is het probleem: de steen aan het been.

  Het gaat niet om schreeuwbedrijven als T Mobile en Tele2 voor vloggers en gamers, we hebben het hier over veilig data transport, zeer gevoelige informatie, zowel voor transport als opslag....
 3. MartijnN1932 7 december 2020 19:44
  quote:

  ramp 2017 schreef op 7 december 2020 15:11:

  En wat als internet binnen zeg maar tien jaar vis elektrisiteids netwerk gaat en we de hele Telekom net werken niet meer nodig hebben ..?.
  Data via het elektriciteits net?
  Dat is een wassen neus, gaan we van glasvezel terug naar koper. met alle storingen van dien,
  zeker nu er een ondercapaciteit dreigt vanwege alle zonne en windparken
  en enorme stijging van de vraag door elektrische auto's

  Data over het elektriciteitsnet, Nee dat gaat hem nooit worden...
 4. barondehuile 7 december 2020 21:01
  quote:

  Mrx77 schreef op 7 december 2020 14:27:

  Rds is kluts kwijt. Ze denken hiermee de energietransitie te maken....blijkbaar moeten ze eerst even zoeken in Van Dale wat een energietransitie inhoud.
  Beetje ondoordachte uitspraak van je; laat zien dat je weinig strategisch verstand hebt. Er zijn (ook in Nederland) veel bedrijven die in utilities zitten en proberen diverse utilities te combineren. Dus energie (gas/elektra) voorziening (een utility) en internet/kabel/telecom (ook utilities) kunnen goed in een pakket worden gebracht. Op deze wijze kun je klanten binden op alle gebied met voordeel voor leverancier en klant. Een beetje Ziggo/UPC/Vodafone-achtig, die weliswaar nog geen energie hebben, maar ook dat zou nog wel eens kunnen komen. Dus combinatie van TV, mobiele telefoon, internet, gas en elektriciteit, en je kunt er gemakkelijk nog wat bij verzinnen. Hopelijk snap je de move nu iets beter.
  Zoals den Blijker al eens zegde: Goeie zak Hak!
 5. Lightet 8 december 2020 00:51
  quote:

  stockholder schreef op 7 december 2020 16:42:

  Misschien dat Shell het zijn aandeelhouders nog eens kan uitleggen waarom deze move gemaakt wordt.
  First utility is ook overgenomen en biedt naast breedband ook energie aan....straks mogelijk ook aan 500000 klanten van dit bedrijf post office na overname. Ik denk dat er een markt voor is....het zijn bedrijven in Engeland wat je kunt vergelijken met een combi Eneco/Ziggo. Hier in NL heb je bijv. Budget energie alwaar ik met internet EN gas / stroom klant van ben. Kortom innovatief idee om die markt te benaderen, positief!
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

30,415 22 sep
+0,090 +0,30%
Premium

Shell verwent zijn aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links