Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wall Street tussentijds overwegend op winst

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York overwegend hoger, na de verliezen van voor het weekend. De beurshandel op Wall Street staat deze week vrijwel volledig in het teken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op dinsdag. Vrijdag werd het sentiment nog gedrukt door tegenvallende kwartaalberichten van de technologiegiganten Apple, Amazon en Facebook.

De Dow-Jonesindex noteerde even voor 20.00 uur (Nederlandse tijd) 0,9 procent in de plus op 26.727 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3282 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,6 procent lager gezet op 10.843 punten. Hiermee was het sentiment op de beurzen wel iets minder positief dan bij de opening van de handel.

Beleggers wikken en wegen al langere tijd wat de meest gunstige uitslag zou zijn, een tweede termijn voor Donald Trump of een overwinning voor de Democraat Joe Biden die voor ligt in de peilingen. Biden zou namelijk nog grotere stimuleringsmaatregelen willen om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen.

Nieuwe steunmaatregelen

Gezien de noodzaak van nieuwe steunmaatregelen, is Biden op korte termijn de beste uitkomst voor de beurzen, zegt hoofdeconoom Gilles Moëc van verzekeraar AXA Group bijvoorbeeld. Hij rekent er daarbij op dat de Democratische partij ook een goede kans heeft de meerderheid in het Congres verkrijgen. De kenner denkt dat beleggers zich in het algemeen al hebben verzoend met dit 'blauwe golf'-scenario.

Moëc schrijft Trump echter nog niet af. Maar zelfs als Trump wint zou het hoogst onwaarschijnlijk zijn dat de Republikeinen ook het Huis van Afgevaardigden overnemen, schat de deskundige in. En dan dreigt er in Washington 'beleidsverlamming' op te treden. Dit zou de minst gunstige uitkomst zijn voor de financiële markten. Het blijft overigens de vraag hoe snel een definitieve uitslag bekend is, omdat veel stemmen per post worden uitgebracht. Ook zou Trump bij verlies de uitslag kunnen aanvechten.

Estée Lauder

Cosmeticaconcern Estée Lauder heeft omzet en winst afgelopen tijd zien terugvallen, maar de door het bedrijf gepubliceerde resultaten waren wel beter dan analisten verwacht hadden. Het aandeel ging ruim 1 procent omhoog. Schoonmaakmiddeleproducent Clorox opende ook de boeken en kreeg er meer dan 3 procent bij.

Dunkin' Brands steeg ruim 6 procent. De eigenaar van Dunkin' Donuts en de ijsketen Baskin-Robbins wordt overgenomen door Inspire Brands. Die investeerder is al eigenaar van een aantal andere fastfoodketens.

De euro was 1,1624 dollar waard, tegenover 1,1633 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder op 36,43 dollar. Brentolie kostte ook 1,8 procent meer, op 38,63 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.