Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Opiatenmaker Purdue treft miljardenschikking met Justitie VS'

WASHINGTON (AFN) - Opiatenmaker Purdue Pharma heeft naar verluidt een regeling getroffen in het grote Amerikaanse opiatenschandaal. De onderneming zou de kwestie met Justitie in de Verenigde Staten schikken voor een bedrag van 8 miljard dollar, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De regeling zou nog deze week officieel bekendgemaakt worden.

Purdue bracht onder meer de de verslavende pijnstiller OxyContin op de markt. Het bedrijf wordt er net als anderen van beschuldigd dat het de verslaving in de hand zou hebben gewerkt.

Talloze Amerikanen zijn de afgelopen jaren verslaafd geraakt aan morfineachtige middelen als oxycodon en fentanyl. Jaarlijks komen tienduizenden mensen in de Verenigde Staten om het leven door overmatig gebruik van de middelen. Bedrijven zouden de markt overspoeld hebben met de middelen en de risico's voor gebruikers hebben gebagatelliseerd.

Civiele zaken

Het ophanden zijnde akkoord met Justitie betekent niet dat de zaak voor Purdue is afgedaan. Tegen de onderneming lopen nog duizenden civiele zaken. Die zadelen het bedrijf mogelijk nog op met een kostenpost van 10 miljard dollar.

Om de claims het hoofd te bieden vroeg Purdue eerder faillissementsbescherming aan. Door de zogeheten Chapter 11-faillissementsprocedure te voeren, kan de onderneming doorstarten terwijl het de rechtszaken oplost.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 21 oktober 2020 18:57
  quote:

  FlashHenk schreef op 21 oktober 2020 18:27:


  Ik hoop oprecht dat de eigenaren van dit bedrijf, de Sacklers, als berooide sloebers zullen sterven vanwege de ellende die ze hebben aangericht. Maar dat zal ijdele hoop zijn.


  .......er worden ook nog steeds sigaretten verkocht, terwijl opiate medicatie wel degelijk een nuttige toepassing hebben en sigaretten helemaal niet. 1 sigaret per dag maakt al een aanzienlijke aanslag op de gezondheid die niet opweegt tegen de voordelen.
 2. forum rang 4 Sir Cryptalot 21 oktober 2020 21:07
  quote:

  IceBear1 schreef op 21 oktober 2020 18:57:


  [...]

  .......er worden ook nog steeds sigaretten verkocht, terwijl opiate medicatie wel degelijk een nuttige toepassing hebben en sigaretten helemaal niet. 1 sigaret per dag maakt al een aanzienlijke aanslag op de gezondheid die niet opweegt tegen de voordelen.


  Whataboutism. Het omkopen en financieel masseren van artsen om maar die pillen voor te schrijven om zo een nieuwe verslaafde te generen is absoluut immoreel en schaamteloos gedrag. Ik had eigenlijk wel gehoopt op een gevangenisstraf zodat ze hun clientèle nog wat uitleg konden verschaffen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links