Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Torenhoog Brits begrotingstekort door kosten coronacrisis

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. Brogembank 21 oktober 2020 09:31
  Maak je geen zorgen, hier lopen de tekorten bijna net zo hard op EN wij mogen natuurlijk ook de komende decennia nog het gelag van de Zuideuropeanen betalen. Want denk maar niet dat Italië en de rest ook maar iets van nederigheid op dit punt geleerd hebben van de huidige crisis.
 2. forum rang 6 Jopie1962 21 oktober 2020 10:04
  quote:

  Rowi62 schreef op 21 oktober 2020 09:54:


  West Europa wordt een derde wereld land met deze falende aanpak. Leer leven met het virus. Ontzie kwetsbaren (obesitas o.a) in een meerstromingen maatschappij.


  Europa is sowieso een giller aan het worden, we vormen geen eenheid en hebben geen gezamelijke visie. En politiek spel beheersen we ook al niet.

  "Europeanen zijn in tegenstelling tot Amerikanen machtspolitiek verleerd. Ze kijken schaapachtig toe, zien de relatie met China in naïeve handelspolitieke termen, vallen voor Chinese praatjes over win-win en worden straks wakker in een wereld waarin ze niets te zeggen hebben.

  Bron: Rob de Wijk"
 3. forum rang 4 Red_ 21 oktober 2020 10:37
  quote:

  Rowi62 schreef op 21 oktober 2020 09:54:


  West Europa wordt een derde wereld land met deze falende aanpak. Leer leven met het virus. Ontzie kwetsbaren (obesitas o.a) in een meerstromingen maatschappij.


  China komt over jaartje alles in de uitverkoop oppikken, inclusief ASML. Zijn ze ook meteen van die ban af.
  Herhaling van vorige crisis en wederom staat onze overheden weer toe te kijken alsof het hogere wiskunde is...
 4. [verwijderd] 21 oktober 2020 11:30
  Geen focus op testen, geen focus op het virus en alleen maar focus op de maatregelen en de verdere nietszeggende uitvloeisels.

  Europa verliest in een rap tempo enorm veel welvaart. De miljarden verdampen elk uur.

  Linksom of rechtsom: dit gaan we met zijn allen in de komende vijf jaren voelen én sommigen zo hard als ze nooit eerder hebben meegemaakt, waaronder relatief veel hardwerkende burgers aan de onderkant van de maatschappij die in de UK wonen.
 5. forum rang 4 FlashHenk 21 oktober 2020 12:41
  quote:

  Red_ schreef op 21 oktober 2020 10:37:


  [...]

  China komt over jaartje alles in de uitverkoop oppikken, inclusief ASML. Zijn ze ook meteen van die ban af.
  Herhaling van vorige crisis en wederom staat onze overheden weer toe te kijken alsof het hogere wiskunde is...


  Grappig dat je denkt dat ze daarvoor toestemming krijgen.
 6. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 21 oktober 2020 13:59
  NL zou veel meer in opstand moeten komen tegen de bedreigingen van ook onze eigen vrijheid van meningsuiting! Geen politicus die bijna nog z'n mond hierover durft open te trekken. Lubach minister maken ;-) We vergooien de opgebouwde welvaart na de oorlog in NO TIME en lijken er niets van te leren. Nu door dat virus ZO handelen? Kijk wat er straks echt voor gevaar op ons af gaat komen.
  NL journalisten hoor je hierover vrijwel helemaal niet meer. Durven amper het woord buitenlander, Islam, gelukzoekers nog in de mond te nemen, terwijl dat juist de essentie van hun vak is. Nee er is bijna een nieuw soort oorlog aan de gang. Moderne sluimerende oorlogsvoering noem ik het maar

  Het merendeel van de bevolking heeft NIET in de gaten WAT er allemaal gebeurd. Russische FAKE nieuws fabrieken bv. ZE zijn er op uit om zoveel mogelijk ONRUST + CHAOS te veroorzaken in het westen. Ik wil niet TE paniekerig doen, maar er zit een AGENDA achter. Bij die Russen heb ik het over. Net als dat de Chinezen ook dubbelspel spelen als het ware met bv. KAMPEN in China (Oeigoeren) ! Schandalig toch? Horen we daar BEWUST zo weinig over? Europa en USA zijn veel TE NAÏEF vind ik om echt te zien/voelen wat er aan het gebeuren is.

  Er komt meer en meer een verschuiving van macht en ook bv. op technologisch gebied is China mogelijk al bijna koploper.
  Ze doen je snel af als complotdenker als je dit soort zaken benoemd. De overheid is zelf op bepaalde terreinen zaken aan het achterhouden, verdraaien e/o ontkennen enz. Ik heb zelf nooit een ufo gezien bv. Maar wel tijdens mijn reizen op verschillende continenten bewijzen gezien dat er al veel meer en eerder contact is geweest met de huidige bewoners v.d. aarde met zoals ze toen Aliens noemden (Goden vanuit de hemel). Jaja wordt wakker en vooral eerlijk. En ook dit speelt al zoveel langer. (periode van zelfs duizenden jaren voor Christus). Ze weten zoveel meer een kleine groep aardbewoners van nu. Of zijn dat al halve hybrides ??

  Verder vertrouw ik NOG STEEDS Rusland dus NIET. Ik denk, zonder TE pessimistisch te willen zijn, dat we de komende 10 jr nog hele erge zaken gaan meemaken die het WESTEN TOTAAL NIET ZIET AANKOMEN, of zoals nu blijkbaar wenst te onderschatten.

  Kijk i.d.d. alleen al HOE de NL media wegkijkt van bv. de radicale zaken omtrent de ISLAM. Als je daarover als NL'er begint denken ze dat je promotie maakt voor WILDERS en JUIST omdat WE het daar met name van LINKS NIET te veel over mogen hebben, zwijgen ze TE veel bijna dood.
  Ze durfden hier toen het net gebeurd was die onthoofding in Frankrijk, amper eerlijk te berichten op TV en andere media, dat de dader Allahu Akbar had geroepen. Het liefst verdraaien/verzwijgen of beïnvloeden ze zo het nieuws. Waarom? Alles wordt maar weggewoven als polarisatie en er blijft zo amper nog EERLIJKE en onafhankelijke berichtgeving over. Alles wordt MET een AGENDA gestuurd lijkt het wel. Werk toch eens samen in DH i.p.v. werkelijk overal over elkaar de maat willen nemen. Links/rechts altijd zal die strijd doorgaan. Maar helaas ook buiten onze landsgrenzen en vooral vanuit het oosten (Rusland).
  Ik kan er uren over typen. Maar het grootste gevaar is niet het virus, niet Wilders maar dat RUSLAND die voelt dat er straks meer de halen is. Ik merk dat de MODERNE OORLOGSVOERING die nu al een flinke tijd bezig is! WERKT ! Chaos creëren en destabiliserende en politiek beïnvloedende praktijken promoten en exporteren (vooral op een manier die weinigen doorzien, Fake nieuws) (door POETIN en z'n mannen dus goedgekeurde tactieken) ze worden meer en meer ingezet.

  We worden door hen steeds minder serieus genomen in het westen en vooral Europa. En nogmaals er zit een AGENDA achter. Hoe erg is bv. het SIGNAAL i.z. de opstelling NU wat betreft de MH17? Dat doet men z'n ergste vijand niet aan? Nou, dat is nog maar 1 signaal ! Denk niet dat ik een oude zeur ben die bang is voor weer Rusland of kruisraket in de tuin/keuken. Nee ik irriteer me meer en meer aan de WEGKIJKENDE en elkaar bevechtende politici in NL en ook in de EU.

  Welke politieke party in bv. NL is nu het meest anti RUSLAND? Het meest PRO is i.i.g. FVD, die houden zich meer en meer in met complotdenkers met zelfs aandacht voor dat soort GEKKIES in de gelederen. Klimaat is allemaal onzin volgens FVD en die zien niet in dat bv. Rusland een andere agenda heeft.
  Bv. nu al toewerken naar een ruzie of wie weet oorlog om straks de grondstoffen zoals ook olie uit het Noordpool gebied te winnen. Zie de aarde als een aquarium. Verlies je het biologisch evenwicht? Dan is er voor de toekomst nog geen plan(net) B ! Verder is Groen Links snel pro Rusland.
  GroenLinks ontstond als fusie van partijen ter linkerzijde van de Partij van de Arbeid: Zoals de Communistische Partij van Nederland (CPN), de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) enz.

  We kregen toen met de KRIM ook al trouwens een signaal HOE Rusland het stratego spel weer uit de kast heeft gehaald. Ik denk dat we aan de vooravond staan van nog veel meer onheil en negatieve verrassingen. Daar is dit virusje niets bij.

  Op de NL TV hebben ze liever Ab Osterhaus aan het woord die NIET onafhankelijk is, dan dat we ECHTE deskundigen aan het woord laten. Echter hebben die zoiets, ik ga niet bij DE LINKS georiënteerde media aanschuiven. Een oud linkje maar met bekend filmpje www.geenstijl.nl/5152485/haal-virusve...

  Nee DE essentie van de linkse journalisten is me al jaren en jaren duidelijk. Vooral niet te veel schrijven over buitenlanders (Islam) en al helemaal NIET te kritisch over het LINKSE gevaar (Rusland), want daar behoren ze direct en ook soms amper zichzelf realiserend indirect dus zelf bij !!!!
 7. forum rang 6 het zwaard 21 oktober 2020 14:34
  Nuchtere kijk op: Nee DE essentie van de linkse journalisten is me al jaren en jaren duidelijk. Vooral niet te veel schrijven over buitenlanders (Islam) en al helemaal NIET te kritisch over het LINKSE gevaar (Rusland), want daar behoren ze direct en ook soms amper zichzelf realiserend indirect dus zelf bij !!!!

  IK wist helemaal niet dat Rusland LINKS was dacht dat Poetin eerder bij het Trump kamp toe behoorde, en die kan je moeilijk LINKS noemen.
 8. Henk30 21 oktober 2020 16:14
  Niet vreemd voor mij. Veel vasn de opgenomen 'schulden' zijn effektief investeringen om toekomigstige inkomsten te houden. OFWEL je laat als staat een gigantische kapitaalvernietiging toe door een groot gedeelte van de bedrijven failliet te laten gaan en massief daarna aan werkloosheiduitkeringen kwijt te raken, OFWEL je verhindert dat door een investering die met de huidige rentelasten haast niks kost - je krijgt zelfs geld erbij - en behoudt darmee de toekomstige inkomsten door die bedrijven overeind te houden. Op ieder euro omzet in de horeca komt ca 60 ct inkomsten aan BTW, en belastingen van het bedrijf, op de betaalde lonen, en bij de leveranciers. Laat je de helft failliet gaan is de helft van die inkomsten weg.
  De 'return op investment' is dus erg groot, veel groter dan de kosten.
  Onze kinderen zullen blij ermee zijn dat we zo slim geweest zijn

  Rekenen we ook nog de werkelijke waardedaling door inflatie erbij -wat dus in werkelijkheid een slimme vorm van flat tax vermogenbelasting is, de rijken betalen - , zijn er dus helemaal geen kosten, alleen maar voordelen.

  Staatsschulden zijn volgens mij precies hetzelfde als 'vreemdkapitaal' bij prive bedrijven. Waarom mogen die dat wel slim inzetten en de staat niet?
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links