Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevig herstel op Europese beurzen

Stevig herstel op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke winsten gesloten. Daarmee werd een groot deel van de verliezen van een dag eerder weer goedgemaakt. Op het Damrak ging biotechnologiebedrijf Galapagos in de uitverkoop, na teleurstellende onderzoeksresultaten van een kandidaat-medicijn. Verder keken beleggers nog altijd naar de steeds strenger wordende maatregelen tegen het coronavirus in Europa.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,4 procent hoger op 568,18 punten. Een dag eerder raakte de hoofdindex 2 procent kwijt. De MidKap klom 0,5 procent tot 842,56 punten. Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 2 procent.

Galapagos sloot de rij bij de hoofdfondsen, met een verlies van ruim 7 procent. Het biotechnologiebedrijf is op een tegenvaller gestuit bij onderzoek naar een potentieel middel tegen artrose. Daar kwam geen significant bewijs uit naar voren dat het kandidaat-medicijn werkt bij patiënten met artrose.

Philips

Koploper in de AEX was zorgtechnologiebedrijf Philips dat vooruitlopend op zijn kwartaalbericht 3,6 procent hoger werd gezet. Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway noteerde een plus van 3,4 procent na adviesverhoging door HSBC. In de MidKap was verlichtingsbedrijf Signify (plus 2,7 procent) de grootste stijger. Fugro verloor 2,2 procent. Donderdag was de bodemonderzoeker al bijna 12 procent gekelderd door de vrees dat het bedrijf nieuwe aandelen zal uitgeven.

In Frankfurt maakte Thyssenkrupp een koerssprong van 10,8 procent na een bod van het Britse staalconcern Liberty Steel op de verlieslatende staaltak van het Duitse industrieconcern. Daimler steeg 5,5 procent. De Duitse automaker verwacht zijn vooruitzichten voor heel dit jaar naar boven bij te kunnen stellen. Ook de andere autobouwers waren in trek, nadat de autoverkopen in Europa in september voor het eerst dit jaar waren gestegen. Volkswagen steeg 2 procent, Renault kreeg er 5,2 procent bij en Fiat Chrysler werd 4,2 procent hoger gezet.

LVMH

In Parijs steeg Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) 7,3 procent. Het Franse luxeconcern wist de schade van de coronacrisis afgelopen kwartaal beperkt te houden dankzij een opleving in de verkoop van luxetassen en andere modeartikelen.

De euro was 1,1718 dollar waard, tegenover 1,1704 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 40,89 dollar. Brentolie daalde 0,3 procent in prijs tot 43,02 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. RodolfoBoxo 16 oktober 2020 19:20
  quote:

  createmonnie schreef op 16 oktober 2020 18:14:

  Watwas de aanleiding van het herstel? Ik las namelijk meer negatief nieuws dan positief. Wie of wat heeft er een zwaarder aandeel voor deze opleving
  Achter ( of voor ) de schermen zijn namelijk grote machten bezig de Dow te ondersteunen dan wel snelle koersdaling te voorkomen. Tja, want de VS is een wereldmacht op dat gebied, dus iedereen in de wereld moet deze trend dan ook opvolgen. Dat gebeurt tot op heden niet. Kijk maar naar de Europese beurzen, bijvoorbeeld de DAX die gisteren zo ruim 3% zakte, wordt nu door kleine beleggers opgevijzeld De grote rally's; zijn grote jongens in de hoop dat particulieren de trend blijven onderhouden, dan wel instappen. Tja want 0% procent rente van de bank is ook niks Ze zijn er wel, maar veel te weinig om die ballon verder op te blazen, want die durven niet in deze onbegrijpelijke chaos te stappen. Dus stop dat geld dan maar in een oude sok. Dan rest nog alleen gokkers die het lef hebben om in te stappen en dan toch geld blijven verliezen . Maar we hebben ook Brokers waarvan ik denk dat ze de boel ook kunnen manipuleren, dat alles verklaart dat de gemiddelde particulier c.q. gokker 80% verliezen lijdt en niet begrijpt waarom koersen dalen en of stijgen. De Dow Jones zie ik nu ( ten tijde van dit schrijven) die onbegrijpelijk ( dan wel gemanipuleerd zag stijgen rond 15.30 uur ) . zie ik nu hééél langzaam voorzichtig dalen. Ik denk dat bij sluitingstijd weinig van de 275 punten rally overblijft, mits dat voorsluitigingstijd er weer geld wordt ingepompt door de grote jongens

  Maar ik blijf positief en geef het advies - wees een lange termijn belegger , als je nog jong bent, want sinds 1929 stijgt de beurs alleen nog maar www.facebook.com/ruud.kist.54
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

702,28 27 mei
+9,48 +1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links