Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Galapagos begint test GLPG3970 tegen psoriasis

Galapagos begint test GLPG3970 tegen psoriasis

MECHELEN (AFN) - Biofarmaceut Galapagos is begonnen met een vroege test van de medicijnkandidaat GLPG 3970 bij patiënten met psoriasis. In de fase 1-test moeten de werkzaamheid en de veiligheid van het middel worden bekeken. In totaal is het de bedoeling dat 25 patiënten met matige tot ernstige psoriasis meedoen aan de test.

De fase 1-test, met de codenaam Calosoma, is niet de enige test die loopt met GLPG 3970. In een fase 2-studie met codenaam Sea Turtle naar colitis ulcerosa, een chronische ontsteking van het slijmvlies in de dikke darm, wordt gekeken naar de werkzaamheid, veiligheid en verdraagzaamheid. In een andere fase 2-studie wordt naar die zaken gekeken bij de behandeling van reumatoïde artritis. Die studie heeft de bijnaam Ladybug gekregen.

Galapgos wil GLPG 3970 verder gaan testen voor inzet tegen verschillende auto-immuunziekten. Daarnaast wil het bedrijf begin volgend jaar fase 2-studies beginnen voor de behandeling van het syndroom van Sjögren en systemische lupus erythematosus met het middel, zegt wetenschapsdirecteur Piet Wigerinck.

GLPG3970 behoort tot een klasse medicijnkandidaten die Galapagos Toledo noemt. De onderneming wil data daarover delen tijdens een dag voor investeerders en analisten eind volgende maand.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos 51,210 30 jul
-0,130
-0,25%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links