Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ajax maakte 20,7 miljoen euro winst in het afgelopen seizoen

AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft het afgelopen seizoen 20,7 miljoen euro winst gemaakt. Het positieve resultaat viel een stuk lager uit dan een jaar eerder, toen de club mede dankzij de goede resultaten in de Champions League bijna 52 miljoen euro winst maakte.

Ajax maakte het afgelopen seizoen niet af, vanwege het coronavirus dat de club zwaar heeft getroffen. Ajax zegt dat de financiële impact van de pandemie nog enigszins meevalt dankzij de steun van supporters en partners. Het eigen vermogen groeide met ruim 18 miljoen naar 228,8 miljoen euro.

Ajax heeft de transfers van Matthijs de Ligt (Juventus) en Kasper Dolberg (OGC Nice) voor 84,5 miljoen euro meegenomen. De vergoedingssommen voor Donny van de Beek (Manchester United), Hakim Ziyech (Chelsea) en Sven Botman (Lille) gaan mee in het huidige boekjaar, waarin Ajax verlies verwacht te maken.

Lagere inkomsten

Ajax zag het afgelopen seizoen de kosten met 0,2 miljoen stijgen tot in totaal 165,4 miljoen euro. De netto-omzet bedroeg 162,3 miljoen, een daling van 37,2 miljoen door lagere inkomsten uit Europese competities en het coronavirus. Ajax overwinterde het afgelopen seizoen niet in de Champions League en werd door Getafe uitgeschakeld in de zestiende finales van de Europa League.

Het operationele verlies bedroeg 3,1 miljoen euro. Ajax keert geen dividend aan de aandeelhouders uit. Dat komt mede omdat de club uit Amsterdam een beroep heeft gedaan op de NOW 2.0 subsidie, vanwege het coronavirus. In deze situatie is het niet toegestaan dividend uit te keren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 30 september 2020 01:14
  Ajax is ook gewoon een bedrijf met bijna 500 fte's en betaalde de afgelopen jaren 10tallen miljoenen euros belasting.

  Waarom zou Ajax omdat ze niet om de haverklap aan het gemeente infuus hoeven hier niet van gebruik mogen maken?

  Jij zou alleen maar het insentive scheppen om juist geen financieel gezond beleid te voeren want dan heb je ook nergens recht op dus geef maar uit, het is tenslotte voetbal..

  Ik vind jouw redenering nergens op slaan.
 2. forum rang 6 Japio_ 30 september 2020 07:30
  quote:

  R0ME0 schreef op 30 september 2020 01:14:  Jij zou alleen maar het insentive scheppen om juist geen financieel gezond beleid te voeren want dan heb je ook nergens recht op dus geef maar uit, het is tenslotte voetbal..

  Ik vind jouw redenering nergens op slaan.


  Als IEDER bedrijf NOW had gekregen dan was ik het met jou eens geweest. Nu heeft het een hoog gehalte van ik ben nu even zielig dus ik hou mijn handje op terwijl daar geen enkele noodzaak toe was.
 3. swat 30 september 2020 08:58
  Misschien was er geen noodzaak voor, maar dan hadden ze wel mensen ontslagen want het UWV zal dat verder ook toestaan omdat je weet dat er minder supporters zijn en dus minder medewerkers nodig hebt. Waarschijnlijk zouden alle tijdelijke contracten sowieso beëindigd zijn.
  Waarom zou je als bedrijfsvoering moeten hebben 'zoveel mogelijk mensen in dienst' hebben?

  Als ze de NOW gebruiken om mensen hun baan te laten behouden dan is dat precies wat de overheid vraagt en wat wij als maatschappij nodig hebben om de economie draaiende te houden.

  Daarnaast gaat dit over vorig boekjaar en de NOW2 over komend boekjaar waarin ze verlies verwachten...
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ajax 15,400 14:39
+0,050
+0,33%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare